27/05/2020 15:12

Η Ομόνοια παρακολουθεί τι γίνεται σε άλλα πρωταθλήματα που διακόπηκαν και αναλόγως θα προχωρήσει

Η Ομόνοια παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σχετικά με την ανάδειξη ή μη πρωταθλητών σε Λίγκες που διακόπηκαν λόγω κορωνοϊού, και θα πράξει ανάλογα αν θα προχωρήσει σε διαβήματα για ανακήρυξη της σε πρωταθλήτρια της περιόδου 2019-2020.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου, αναφέροντας παράλληλα πως μέχρι αυτή τη στιγμή το σωματείο δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα προς την ΚΟΠ για ανακήρυξη της σε Πρωταθλήτρια Κύπρου.

«Βρεθήκαμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Η Ομόνοια ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας και το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην υιοθετήσει το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο», είπε ο κ. Δημητρίου σημειώνοντας πως δεν ευθύνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ για τη διακοπή.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου δεν μιλάμε για ένα παιχνίδι που έχασε η Ομόνοια στο γήπεδο και προσπαθεί να το κερδίσει στα χαρτιά, αλλά για κάτι που δικαιωματικά της αξίζει εφόσον ήταν στην 1η θέση όταν αναγκαστικά τερματίστηκε το πρωτάθλημα λόγω ανωτέρας βίας και Κυβερνητικών αποφάσεων.

«Αυτό που ανέφερε ο Πρόεδρος είναι πως θα παρακολουθούμε τι θα γίνει σε άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διακόπηκαν ή θα διακοπούν και ανάλογα θα πράξουμε», κατέληξε ο κ Δημητρίου.

Πάντως, από πλευράς ΚΟΠ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αν υπάρξει επίσημο αίτημα από πλευράς Ομόνοιας για να ανακηρυχθεί ως πρωταθλήτρια, τότε αυτό θα εξεταστεί. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι πιθανότητες να εγκριθεί αυτό το αίτημα είναι ελάχιστες.

Tags: