20/05/2020 16:23

Άνοιγμα πάρκων, παραχώρηση διευκολύνσεων σε επιχειρήσεις από Δήμους και δωρεές εν μέσω πανδημίας

Από αύριο τίθενται στη διάθεση του κοινού για χρήση 54 πάρκα στο Δήμο Στροβόλου, ενώ ο Δήμος Έγκωμης παραχωρεί διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις για χρήση εξωτερικών χώρων κατόπιν αιτήματος. Επίσης, η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness δώρισε δύο συσκευές στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου .

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι από αύριο τίθενται στη διάθεσή του για χρήση 54 πάρκα, με βάση τα κυβερνητικά διατάγματα.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών, υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα συντήρησης των πάρκων, με στόχο το συντομότερο δυνατό να είναι όλα στη διάθεση του κοινού.

Καλεί το κοινό για τη δική του προστασία όπως κατά την παραμονή του στα πάρκα, τηρεί τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που βρίσκονται αναρτημένα στους χώρους των πάρκων, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Εξάλλου, ενόψει της επαναλειτουργίας επιχειρήσεων υπηρεσιών εστίασης που η εξυπηρέτηση τους θα γίνεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ο Δήμος Έγκωμης επιθυμεί να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες τέτοιων υποστατικών στο Δήμο, πως προτίθεται να εξετάσει την παραχώρηση διευκολύνσεων χρήσης εξωτερικών χώρων, εφόσον προηγηθεί αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξετάσεις και λήψη σχετικής απόφασης.

Το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσιών, παρανομιών αλλά και για προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

Επίσης, ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών θα επαναλειτουργήσουν μόλις καταστεί δυνατόν να εφαρμοστούν όλα όσα προνοούνται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα 20 Μαΐου από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο την καλύτερη εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών και του προσωπικού.

Παράλληλα, ο Δήμος εκφράζει τον προβληματισμό του για το ότι το εν λόγω πρωτόκολλο κοινοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης μία ημέρα πριν την ημερομηνία που θεωρείται δυνατή η επαναλειτουργία των Κέντρων. Ως εκ τούτου, επιφυλάσσεται ως προς την ανακοίνωση ημερομηνίας επαναλειτουργίας των Κέντρων, καθότι στην παρούσα φάση προέχει η επίλυση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία των υποδομών και του προσωπικού.

Στο μεταξύ, το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ανακοινώνει ότι η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό, προχώρησε σε δεύτερη δωρεά εξοπλισμού διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοιού (SARS-COV-2), οι οποίες διεξάγονται από το Τμήμα Μοριακής Ιολογίας.

Η δωρεά των δύο συσκευών εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών, για την αντιμετώπιση της νόσου που έχει αναλάβει η εταιρεία Exness, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεση διάθεσης συνολικού ποσού μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη ερευνητικών και ιατρικών δράσεων καθώς και την παραχώρηση βοήθειας σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επιπλέον, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι σε σχέση με την πλήρη κατάργηση των μέτρων απαγόρευσης διακίνησης των πολιτών από αύριο θα εξακολουθήσουν να υφίστανται οι τέσσερις σε ισχύ τρόποι εξυπηρέτησης του κοινού (ως είχαν ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου 2020).

Tags: