19/05/2020 15:43

Το Υπουργικό ενέκρινε 500 δωρεάν τεστ για COVID-19 στα Δικαστήρια

Τη διενέργεια 500 δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων για ανίχνευση της νόσου COVID-19 στα Δικαστήρια όλων των πόλεων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Σαββίδη και του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη, πρόταση που αφορά στην κάλυψη της δαπάνης για τη διενέργεια 500 δειγματοληπτικών εξετάσεων για ανίχνευση του SARS-CoV-2 σε δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους που απασχολούνται στους χώρους των Δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η απόφαση για διενέργεια των ελέγχων κατέστη εφικτή μετά την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι παγκύπριος και θα γίνει στη βάση της αναλογικής αριθμητικής κατανομής και κατανομής ανά επαρχία μεταξύ των διαφόρων Δικαστηρίων όλων των πόλεων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται στα Δικαστήρια.

Η απόφαση του Υπουργικού, συνεχίζει η ανακοίνωση, «λήφθηκε δεδομένης της σημασίας διεξαγωγής εργαστηριακών εξετάσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας από τη νόσο COVID-19 και στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Οι ενέργειες προς υλοποίηση της διαδικασίας για τη διενέργεια της εξέτασης θα γίνουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο και η διαδικασία σύναψης σύμβασης με τα κλινικά εργαστήρια που θα συμμετάσχουν στη διενέργεια των ελέγχων θα γίνει από το Υπουργείο Υγείας.

Την εισήγηση για τη δειγματοληπτική εξέταση διατύπωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δώρος Ιωαννίδης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags: