28/04/2020 21:32

Ιταλία – Κορωνοϊός: 382 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 27.359 συνολικά

Ακόμη μία μέρα η Ιταλία έμαθε πόσοι πέθαναν και πόσοι προσβλήθηκαν από τον ιό το τελευταίο 24ωρο.

Οι αριθμοί μειώνονται σταδιακά και αυτό προκαλεί αισιοδοξία για το «μετά», αλλά το «τώρα» είναι δύσκολο για τη γειτονική χώρα, υπό την έννοια πως καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες θάνατοι λόγω του κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Πολιτική Προστασία, υπήρξαν 382 θάνατοι και 2.324 νέα κρούσματα, με τους συνολικούς αριθμούς πλέον να ανεβαίνουν σε 27.359 και 201.505 αντίστοιχα.

Είναι 1.863 οι ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 19.723 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.619 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξάνεται, με 352 περισσότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση και του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 52 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, ενώ οι ιασθέντες είναι 621 περισσότεροι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών, πάντως, σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα, συνεχίζει να σημειώνει πτώση. Σε ότι αφορά, δε, την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να ξεκινήσει με μεγάλη προσοχή, σταδιακά, η φάση εξόδου από τα μέτρα απομόνωσης, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας σήμερα προέβλεψε ότι αν αποφασιστεί η πλήρης, άμεση επαναλειτουργία κάθε ιδιωτικής επιχείρησης και δημόσιας υπηρεσίας, ο δείκτης μετάδοσης του ιού θα αυξηθεί ταχύτατα και μέχρι τις 8 Ιουνίου οι μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων θα είναι και πάλι υπερπλήρεις, με τραγικές συνέπειες.

Και ο πάπας Φραγκίσκος, τέλος, ζήτησε από τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να σεβαστούν τις αποφάσεις της ιταλικής κυβέρνησης, για να μην προκύψει νέο κύμα μετάδοσης του ιού πριν το καλοκαίρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Tags: