25/04/2020 14:47

Απίστευτη ιστορία: Δίδυμα αδέλφια πέθαναν και τα δύο από πανδημία, με διαφορά 100 χρόνων -Ο ένας τώρα από κορωνοϊό

Ενας άνδρας 100 ετών, πέθανε στις ΗΠΑ, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον Φίλιπ Καν, που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στην κομητεία Νασάου της Νέας Υόρκης. Ο Καν είχε έναν δίδυμο αδερφό, τον Σάμουελ, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του από την ισπανική γρίπη, πριν από έναν αιώνα.

Ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φοβόταν για άλλη μία πανδημία κατά τη διάρκεια της ζωής του, είπε ο εγγονός του Γουάρεν Ζύσμαν.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη γέννηση του Φίλιπ στις 5 Δεκεμβρίου 1919, ο δίδυμος αδερφός του Σάμουελ, πέθανε από την ισπανική γρίπη, η οποία σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και περίπου 675.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«Όταν συζητούσαμε μου έλεγε: “Σας είπα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, 100 χρόνια δεν είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”», δήλωσε ο Γουάρεν στο CNN.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισπανική γρίπη / Φωτογραφία: Shutterstock
Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ο Φίλιπ ήταν λοχίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Εργάστηκε ως μηχανικός και πιλότος, ενώ έλαβε δύο Bronze Battle Stars για την υπηρεσία του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τις ημέρες πριν από το θάνατό του στις 17 Απριλίου, ο ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να βήχει και αντιμετώπιζε προβλήματα με την αναπνοή του. «Μιλούσε πολύ για τον αδερφό του τις τελευταίες μέρες», είπε ο εγγονός του.

Ο Φίλιπ έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά η οικογένειά του δεν έλαβε τα αποτελέσματα παρά μόνο μετά τον θάνατό του. Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 50.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Γουόρεν είπε ότι οι ο παππούς του πάντοτε είχε στις σκέψεις του τον αδερφό του, Σάμουελ. «Είχε σίγουρα ένα κενό στην καρδιά του, που ποτέ δεν μπορούσε να συναντήσει το δίδυμο αδερφό του και που αυτός πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr