24/04/2020 12:18

Τζούλη Μεταξά – Take nothing for granted

Η γυναίκα πίσω από τα κοσμηματοπωλεία Metaxas Since 1963 μας μιλά για τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής της εν καιρώ Κορωνοϊού 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά χαρούμενη;
Πραγματικά χαρούμενη ένιωσα πριν λίγες μέρες όταν διάβασα το τετράδιο των ελληνικών της οκτάχρονης κόρης μου. Η δασκάλα τους είχε αναθέσει να περιγράψουν τα συναισθήματά τους τώρα που είναι συνέχεια στο σπίτι. Στην εργασία ανάμεσα σε άλλα, έγραφε: «Νιώθω χαρά γιατί χάρη στην καραντίνα ήρθα πιο κοντά στην οικογένειά μου». Άρα αυτό το «διάλειμμα» ίσως να ήταν κάτι που όλοι χρειαζόμασταν τελικά.

Τι σας κάνει να γελάτε με την καρδιά σας;
Τα πολύωρα πλέον video calls με τους φίλους μου ο οποίος είναι και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μαζί τους αυτές τις μέρες.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας, για τους επόμενους μήνες;
Ο μεγαλύτερος μου στόχος για τους επόμενους μήνες είναι να παραμείνουμε υγιείς και βέβαια το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας και των επιχειρήσεων στη μετά-Covid εποχή.

Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε αυτή την στιγμή, που θα πηγαίνατε;
Στην αγαπημένη Ιταλία! Είχα προγραμματισμένο ταξίδι τώρα τον Απρίλη το οποίο δυστυχώς ναυάγησε. Είναι η χώρα που πήγαινα τουλάχιστον 3-4 φορές τον χρόνο γιατί συνδύαζα δουλειά και αναψυχή. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι και πάλι εκεί.

Τι σας εμπνέει περισσότερο;
Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου είναι τα ταξίδια. Νέες ιδέες, διαφορετικές κουλτούρες.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε χαρά;
Αναπολώντας την προ- Covid εποχή, χαρά ένιωθα που μπορούσα να πάω στην δουλειά μου, να δω κόσμο, να βρεθώ με φίλους, να βγω έξω για φαγητό. Ότι είχε να κάνει με ανθρώπινη επαφή δηλαδή. Τα πιο απλά καθημερινά πράγματα που όλοι θεωρούσαμε σαν δεδομένα. Οι εκδρομές, τα ταξίδια όπως είπα και πιο πάνω. Σήμερα μου δίνουν χαρά άλλα πράγματα. Το γεγονός ότι μπορώ να αφιερώσω στην κόρη και στον σύντροφό μου όσο χρόνο θέλω είναι ότι καλύτερο. Το να διαβάζουμε μαζί, να συζητούμε, να βλέπουμε ταινίες και γενικά να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Το ότι για πρώτη φορά μπορώ να ασχοληθώ με το σπίτι μου, να το φροντίσω όπως θέλω εγώ, κάτι που παλιά ήταν αδύνατο λόγω δουλειάς. Ο λίγος χρόνος της ημέρας που μου περίσσευε ήταν αφιερωμένος στην οικογένεια μου. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές, αυτές της αβεβαιότητας για το μέλλον, της λύπης για τους ανθρώπους που έφυγαν λόγω του ιού, της αίσθησης της απομόνωσης, και του φόβου, αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να παίρνουμε τα θετικά στοιχεία μιας δύσκολης κατάστασης και να αντλούμε δύναμη μέσω αυτών. Αυτό είναι ένα διάλειμμα που δεν περιμέναμε ποτέ, γι’ αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο δυνατή;
Η αγάπη και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων είναι σίγουρα η δύναμή μου. Όπως επίσης δύναμη και αυτοπεποίθηση μου δίνει η εμπειρία και η επιτυχία επαγγελματικά.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο;
Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι τόσο τρελό και τόσο μα τόσο φιλόδοξο, που να μου επιτρέψετε να το κρατήσω για μένα!

Τι μάθατε μέσα από όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα;
Αυτό που διαβάζουμε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα! Ότι τα είχαμε όλα και δεν το ξέραμε. Ότι οι ρυθμοί που ζούσαμε μπορεί να μην ήταν φυσιολογικοί και ότι τελικά ίσως να χάναμε την ουσία και το μέτρο.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας ευχή για το μέλλον;
Να ξεπεραστεί σύντομα αυτό που ζούμε σήμερα με όσο λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Βρείτε την Τζούλη Μεταξά στα κοσμηματοπωλεία Metaxas Since 1963 στην Λευκωσία στην οδό Περικλέους 60 στον Στρόβολο, στη Λήδρας 205 στη παλιά Λευκωσία, στο The Mall of Cyprus και στη Λεμεσό, στην οδό Αγίας Ζώνης 19.

Facebook: https://www.facebook.com/metaxassince1963/
Instagram: https://www.facebook.com/metaxassince1963/

Tags:
Cheap Website Traffic