13/04/2020 15:47

Αστυνομία παντού το Πάσχα!

Ενίσχυση των ελέγχων της Αστυνομίας για τήρηση των μέτρων της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαγγέλλει η ηγεσία της Δύναμης για αυτές τις μέρες του Πάσχα. Η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, τόσο στατικά αλλά και μηχανοκίνητα, θα είναι εμφανώς πιο ενισχυμένη ώστε να αποτραπούν μαζικές συνάξεις, λαμπρατζιές, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τονίζει πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα σε σχέση με τους ελέγχους της Αστυνομίας, αλλά αντίθετα θα εφαρμοστούν ακόμα πιο εντατικοί έλεγχοι.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, έχουν δοθεί οδηγίες προς τους αστυνομικούς διευθυντές των επαρχιών και τους τμηματάρχες όπως εκδώσουν διαταγές επιχειρήσεων για αυξημένη παρουσία τόσο των στάσιμων σημείων ελέγχου όσο και μηχανοκίνητων περιπόλων κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Θα υπάρξουν ενισχυμένοι έλεγχοι στους αυτοκινητόδρομους, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και στο αστικό δίκτυο.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της Δύναμης, θα γίνουν επαφές με τις τοπικές αρχές, τα Κοινοτικά και τα Δημοτικά Συμβούλια, με οργανωμένα σύνολα πολιτών αλλά και με συνδέσμους ή εκπροσώπους ομάδων αλλοδαπών για να τους επιστήσουν την προσοχή για να αποτραπούν συνάξεις που θα παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα.

Επεσήμανε πως επειδή αυτές οι επαφές, ιδιαίτερα με τους συνδέσμους των αλλοδαπών, θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε όλοι να ενημερωθούν σχετικά με τις πρόνοιες των διαταγμάτων καθώς τελευταίως έχουν συναντήσει κάποιους αλλοδαπούς που φέρουν ως δικαιολογία την άγνοια των διαταγμάτων αυτών. Σημείωσε ωστόσο πως η άγνοια του Νόμου δεν απαλλάσσει κανένα τις συνέπειες της διάπραξης αδικήματος.

Ο κ. Ανδρέου τόνισε πως η Αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρή αυτές τις μέρες για διάφορες κακές συνήθειες, κυρίως νεαρών, όπως το άναμμα λαμπρατζιών που απαγορεύεται αυστηρά και μέσω των πρόσφατων διαταγμάτων, καθώς και η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών. «Η Αστυνομία καλεί ακόμα μια φορά τους γονείς να ασκούν αποτελεσματικό έλεγχο των παιδιών τους για να παραμείνουν στο σπίτι και να συμμορφωθούν με τα διατάγματα», είπε.

Tags: