12/04/2020 22:39

Κορωνοϊός – Μιλάνο: Συγκλόνισε η συναυλία-«προσευχή» του Αντρέα Μποτσέλι στο άδειο «Ντουόμο»

Σε ένα άδειο από κόσμο Ντουόμο, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο από πιστούς, έδωσε συναυλία ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι

Σε ένα εφιαλτικό σκηνικό, με τις ζημιές που έχει αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός στο Μιλάνο να είναι ανυπολόγιστες, η συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι έμοιαζε με όαση στην έρημο.

Σε ένα άδειο από κόσμο Ντουόμο, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο από πιστούς, ο Ιταλός τενόρος συγκλόνισε με το ερμηνευτικό του ρεσιτάλ.

Τη συναυλία υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν, μέσω live straming, πάνω από 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Η συναυλία, με τίτλο «Μουσική για την ελπίδα», μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Διαδικτύου, καταφέρνοντας να εκμηδενίσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων και να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή» είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης τενόρος.

Ο Μποτσέλι, του οποίου το ίδρυμα βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, είχε εκφράσει και την ανησυχία του γι’ αυτό που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

«Δεν ανησυχώ τόσο για το παρόν ούτε για τον ίδιο τον ιό αλλά για αυτό που θα συμβεί μετά» είχε επισημάνει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Tags: