10/04/2020 12:58

Πέτρος Λάμπρου – He rules the fire – Ο ιδιοκτήτης των Volcano Stores απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τα τζάκια

Κύριε Λάμπρου, ποια πιστεύετε πως είναι η κατάλληλη εποχή για να εγκαταστήσει κάποιος τζάκι στο σπίτι του; Υπάρχουν περιορισμοί ως προς το πότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα τζάκι, κυρίως αν αφορά ένα ήδη ολοκληρωμένο κατασκευαστικά έργο;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνετε να μοιραστούμε με τον κόσμο κάποιες χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το αντικείμενό μας.  Τα καλά νέα, είναι ότι ένα τζάκι ή μια ξυλόσομπα θα μπορούσε να εγκατασταθεί ακόμη και σε ένα υφιστάμενο σπίτι οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί ως προς τη χρονική στιγμή. Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν πριν ή μετά το χειμώνα για να αποφύγουμε τη μεγάλη ζήτηση που αντιμετωπίζουμε μέσα στο busy period.

Υπάρχουν πολλών ειδών τζάκια όπως αερίου, ηλεκτρικά, βιοαιθανόλης, τα παραδοσιακά με τα ξύλα, οι ξυλόσομπες κλπ. Ποιο είδος θεωρείτε εσείς ως ειδικός ως το πιο ξεχωριστό ή αν θέλετε, ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο;
Όλες ανεξαιρέτως οι επιλογές έχουν τη δική τους χάρη, τη δική τους σχεδιαστική ταυτότητα και τις δικές τους συγκεκριμένες ενεργειακές ιδιότητες και αποδόσεις. Δεν υπάρχει ιδανική ή καλύτερη επιλογή για να προτείνεις σαν γενική συμβουλή, όλα βασίζονται στις ανάγκες και τα δεδομένα που έχει ο κάθε πελάτης ξεχωριστά. Σαν προσωπική αγαπημένη  μου επιλογή θα έλεγα ότι είναι τα τζάκια ξύλου και αερίου τα οποία προσφέρουν ένα εξαιρετικά υψηλό, πολύπλευρο πακέτο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ενεργειακών αποδόσεων.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα trend όσο αφορά τα τζάκια εξωτερικού χώρου. Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το επόμενο trend, σε πέντε χρόνια από σήμερα;
Θεωρώ πως στα επόμενα χρόνια που ακολουθούν, ο κλάδος μας θα δεχτεί μια σημαντική αλλαγή  στην τάση ως προς την κλασική και διαχρονική γραμμή προϊόντων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα (π.χ: τζάκια ξύλου, ξυλόσομπες, κλπ). Οι ανάγκες της κοινωνίας και κατ’ επέκταση του κόσμου, αλλάζουν. Το κοινό προσαρμόζεται με τις νέες τάσεις που εξελίσσονται, με τις πολύ υψηλές ενεργειακές αποδόσεις που πλέον απαιτούνται παντού και ειδικότερα στην οικοδομική βιομηχανία αλλά και γενικότερα με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ολόκληρη η ανθρωπότητα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όλα τα πιο πάνω είναι σε μεγάλο βαθμό άμεσα συνδεδεμένα με την πορεία και την τάση που θα επικρατήσει στον κλάδο μας, καταφεύγοντας έτσι σε ενναλακτικές λύσεις τζακιών πέραν των παραδοσιακών (ξύλου). Για παράδειγμα τα τζάκια αερίου, βιοαιθανόλης, ακόμα και τα ηλεκτρικά τζάκια  έχουν ελάχιστες, ακόμη και μηδενικές εκπομπές ρύπων, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, προσφέροντας παράλληλα τεχνολογίες αυτοματισμού στη λειτουργία τους, κάτι που τα καθιστά «user friendly» για όλα τα μέλη της οικογένειας χωρίς το maintenance που χρειάζονται πολύ συχνά τα παραδοσιακής μορφής τζάκια ξύλου. Εδώ να σημειώσω πως στη χώρα μας και γενικά στη Νότια Ευρώπη που βρισκόμαστε, τα παραδοσιακά τζάκια ξύλου, ξυλόσομπες θα συνεχίσουν να κρατάνε τη δυναμική τους μιας και η κουλτούρα μας σαν λαός αγαπά αυτή την πιο παραδοσιακή μορφή τζακιού (ξύλα) με όλα όσα την χαρακτηρίζουν και την συνοδεύουν! Πιστεύω πως το νέο trend ή αν θέλετε η νέα τάση στον κλάδο μας θα είναι οι ενναλακτικές μορφές τζακιών πέραν του ξύλου είτε αυτά θα είναι εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου. Σίγουρα τα outdoor fire pits θα συνεχίσουν στην ίδια δυναμική λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών που έχουμε στη χώρα μας, με την εκμετάλλευση από σχεδόν όλο τον κόσμο των εξωτερικών τους χώρων.

Ποια τζάκια προτιμούν σήμερα οι Κύπριοι; Ποιο είναι συνήθως το ζητούμενό τους;
Για να απαντήσουμε σωστά σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να χωρίσουμε το Κυπριακό κοινό τουλάχιστον σε τρεις κατηγορίες όσον αφορά τον κλάδο μας και τα ζητούμενά του. Ένα μεγάλο ποσοστό έχει σαν ζητούμενο από την αγορά ενός τζακιού την κάλυψη αναγκών θέρμανσης για το σπίτι του κατατάσσοντας το τζάκι ακόμη και ως την βασική πηγή θέρμανσης ολόκληρου του σπιτιού.  Ένα άλλο ποσοστό καταναλωτών αντιμετωπίζει το τζάκι σαν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στοιχείο ζεστασιάς και αισθητικής μέσα στο σπίτι του χωρίς όμως ιδιαίτερες απαιτήσεις σε παραγωγή θέρμανσης, λόγω των είδη υφιστάμενων λύσεων που έχει για το σκοπό αυτό. Υπάρχει και το υπόλοιπο ποσοστό που επιδιώκει και έχει σαν ζητούμενο και τα δύο πιο πάνω ταυτόχρονα, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς. Σαν γενικότερη όμως επιδίωξη, ο Κύπριος καταναλωτής που σε μεγάλο ποσοστό πλέον είναι πολύ διαβασμένος και κατατοπισμένος για τις επιλογές του, έχει ως κύριό του ζητούμενο την μεγιστοποίηση της κάλυψης των αναγκών του με την καλύτερη δυνατή τιμή. Τα είδη τζακιών που ακόμη διατηρούν την πρώτη θέση προτίμησης του κυπριακού κοινού είναι τα τζάκια ξύλου, με τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που τα συνοδεύουν, τα οποία και ο Κύπριος κατατάσσει ακόμη στην πρώτη θέση.

Τι είναι αυτό που εσείς θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας και ποιο είναι το κύριο μέλημά σας όσο αφορά τα τζάκια που διοχετεύετε στην αγορά;
Ευχαριστώ πολύ για τη συγκεκριμένη ερώτηση. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας το πιο βασικό, πως για εμάς σαν εταιρεία ή σαν ομάδα καλύτερα, το τζάκι δεν αποτελεί απλά ένα εμπορικό προϊόν. Το τζάκι αποτελεί για όλη την ομάδα των Volcano Stores ένα μεγάλο πάθος, μια μεγάλη αγάπη. Αγαπάμε την ιδέα του τζακιού και της μοναδικής μαγείας και σχεδιαστικής αρχιτεκτονικής που προσφέρει στον κάθε χώρο. Ενθουσιαζόμαστε και παθιαζόμαστε για το κάθε τζάκι και το κάθε project ξεχωριστά που η εταιρεία μας αναλαμβάνει. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως προσωπικά νιώθω πάρα πολύ τυχερός που καταφέραμε όλη η ομάδα των Volcano Stores να χαρακτηρίζεται από το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό γύρω από το τζάκι. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλη την ομάδα των Volcano Stores για τον καθημερινό τους επαγγελματισμό. Αποτελούν το σημαντικότερο πυλώνα επιτυχίας της εταιρείας μας. Όταν λοιπόν έμφυτα και χωρίς κανένα μοχλό πίεσης μια ομάδα καταρτισμένων ανθρώπων ξεκινά καθημερινά με τόσο ενθουσιασμό και πάθος για την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου στόχου τα αποτελέσματα είναι αυτά που κάθε σύγχρονος πελάτης επιδιώκει και κάθε σωστή εταιρεία πρέπει να έχει σαν μοναδικό στόχο να προσφέρει προς τους παλέτες της. Μοναδικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στον πελάτη μας άριστης ποιότητας αποτελέσματα και ασφάλειας όσον αφορά την λειτουργία του τζακιού, η οποία να συνοδεύεται με υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Πάντοτε επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε τέτοια αγοραστική εμπειρία και αξία στον πελάτη μας από την έναρξη της συνεργασίας μας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα και το ετήσιό μας service, που να ξεπερνάμε τις όποιες προσδοκίες του κάθε πελάτη ξεχωριστά ευχαριστώντας και δικαιώνοντάς τον για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Βρείτε τον Πέτρο Λάμπρου και την ομάδα του στο showroom Volcano Stores, στην Λεωφόρο Στροβόλου 18 στην Λευκωσία και στο τηλ. 22 757576.
Website: www.volcanostores.com
Facebook:
www.facebook.com/volcanostores
Instagram:
@volcanostores

Tags: