10/04/2020 08:45

Επαρκής η ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου διαμηνύει η διεύθυνση του και ο ΟΚΥπΥ

παρκή χαρακτηρίζει την ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης Επιστημονικός Διευθυντής για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ο Δρας. Μουτήρης επιθεώρησε εκ νέου σήμερα την αποθήκη του Νοσοκομείου Πάφου, μετά και τις καταγγελίες συνάδελφων του για έλλειψη ειδών προσωπικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτήρη υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια αναλωσίμων ειδών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στις αποθήκες του για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς και για το νοσηλευτήριο για οκτώ τουλάχιστον ημέρες.

Έδωσε οδηγίες, όπως ανέφερε , να μεταφερθούν από την κεντρική αποθήκη και άλλα υλικά με στόχο να υπάρχουν πάντα στην αποθήκη υλικά για δέκα τουλάχιστον μέρες.

Εξάλλου και Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,σε σχετική του ανακοίνωση, διευκρινίζει ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα για κάλυψη των άμεσων αναγκών. Επεσήμανε δε, πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και του ECDC, προβλέπεται η χρήση υποδημάτων εφημερίας/χειρουργείου ή ελαστικές γαλότσες και όχι η χρήση ποδοναριών.

ΚΥΠΕ

Tags: