04/04/2020 14:25

Για σένα που αναζητάς λύσεις και σιγουριά

Η ασφαλιστικός σύμβουλος Ελισάβετ Μιχαήλ της ECA Insurance μας εξηγεί γιατί σε εποχές δύσκολες και αβέβαιες, οι άνθρωποι χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη, βοήθεια και βεβαίως προοπτική, για ένα μέλλον εξασφαλισμένο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ασφάλειες. Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;

Νομίζω πως αυτό συμβαίνει, επειδή η κατάσταση την οποία βιώνουμε, μας θύμισε ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο. Ο covid – 19 ήρθε για να μας υπενθυμίσει τα ουσιώδη: ότι οφείλουμε να φροντίζουμε για εμάς και αυτούς που αγαπάμε, επειδή τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Η προσωπική ασφάλεια του κάθε ανθρώπου αποτελεί ένα προστατευόμενο αγαθό που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας το στερήσει. Μπορεί να αντικατοπτρίζει μια πραγματική  κατάσταση ή να προλαμβαίνει πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους. Μια ασφάλεια λοιπόν, μπορεί να δράσει προληπτικά εμποδίζοντας κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες. Πέραν από την προσωπική ασφάλεια, ο κάθε άνθρωπος οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των οικείων του, προστατεύοντάς τους από κινδύνους αβέβαιους αλλά και πολλές φορές ζημιογόνους.

Κάτω από αυτό το πρίσμα εντάσσονται οι παρακάτω κίνδυνοι:

– αιφνίδιος θάνατος

– απειλή της υγείας

– άμεση ή έμμεση ζημιά από ατύχημα

– μόνιμη ολική ανικανότητα

– απώλεια εισοδήματος

– απαγορευτικά κεφάλαια για τις σπουδές των παιδιών

– μη ικανοποιητική συνταξιοδότηση

Τα ασφαλιστικά προιόντα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτούς τους κινδύνους, συνεχώς επεκτείνονται. Η ασφαλιστική εταιρεία η οποία θα προσφέρει αυτά τα προιόντα θα πρέπει να προσφέρει αξιοπιστία και εγκυρότητα. Η εταιρεία την οποία εμείς αντιπροσωπεύουμε είναι η Eurolife του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο εδώ και 30 χρόνια.

Ποιος είναι ο ρόλος που έχει να επιτελέσει σήμερα ο ασφαλιστικός σύμβουλος;

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα έχει πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Τον ρόλο του ενισχύει παραμένοντας δίπλα στους πελάτες και στις ανάγκες τους, και ιδιαίτερα σε περιόδους δύσκολες, γεμάτες προκλήσεις, όπως αυτές οι δύσκολες ώρες που περνά η ανθρωπότητα σήμερα. Είναι τώρα που καλούμαστε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των πελατών μας και να τους παρέχουμε τα κατάλληλα προϊόντα με τα οποία θα προστατεύσουν τις οικογένειές τους από τους κινδύνους που αναφέραμε πιο πάνω. Πιστεύω ακράδαντα ότι παρά την οικονομική στενότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας σήμερα σαν συνέπεια της πανδημίας του covid -19, παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ένα ασφαλιστικό σχέδιο, με πιο χαμηλό ασφάλιστρο, το οποίο στην συνέχεια, αν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, να προβεί σε αύξησή του.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε μέσα από απλά λόγια, τι είναι η ασφάλεια ζωής;

Η ασφάλεια ζωής είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο μερών. Του ασφαλιστή και του ασφαλισμένου, όπου ο ασφαλιστής εγγυάται πληρωμή ωφελήματος θανάτου στους δικαιούχους (σύζυγος, παιδιά) του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου του. Με απλά λόγια, πληρώνεις ουσιαστικά ένα ποσό (ασφάλιστρο) στην ασφαλιστική εταιρεία και όταν εσύ δεν είσαι στην ζωή, οι κληρονόμοι λαμβάνουν ένα εφάπαξ ποσό, γνωστό ως ωφέλημα θανάτου.

Είναι απαραίτητο να έχει κανείς ασφάλεια ζωής;

Είναι απαραίτητο να κάνεις ασφάλεια ζωής αν έχεις άτομα που εξαρτώνται οικονομικά από σένα, όπως σύζυγο και παιδιά. Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: O κ. Γιάννης είναι 50 ετών. Η σύζυγός του δεν εργάζεται. Έχουν δύο παιδιά. Οι συνολικές τους υποχρεώσεις είναι €100.000 και έχουν υποθηκευμένη την κατοικία τους στην Τράπεζα. Ο κ.  Γιάννης έχει €20.000 καταθέσεις στην Τράπεζα. Οι υποχρεώσεις του σε πιστωτές ανέρχονται σε €20.000. Σε περίπτωση θανάτου του κ. Γιάννη, τότε οι καταθέσεις που διατηρεί, θα χρησιμοποιηθούν για να εξοφληθούν οι πιστωτές του. Η σύζυγος δεν θα έχει εισοδήματα ικανοποιητικά να καλύπτει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσουν αυτή και τα παιδιά της ένα πολύτιμο αγαθό, την κατοικία τους. Η οικογένεια του κ. Γιάννη θα παραμείνει στην δυσάρεστη θέση να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα διαβίωσής της και οποιαδήποτε έξοδα τυχόν ιατρικά είχαν προκύψει από την ασθένεια του εκλιπόντος. Η σύζυγος θα πρέπει να φροντίζει τα παιδιά, ούτως ώστε δεν θα μπορεί να εργαστεί, και αν βρει δουλειά, θα πρέπει να πληρώνει κάποιον άλλο για την φροντίδα τους. Για αυτό το λόγο η εξασφάλιση εισοδήματος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Τυχόν παιδιά σε Πανεπιστήμιο ή σε ιδιωτικές σχολές, θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις σπουδές τους πρόωρα. Ωστόσο, όταν υπάρχει μια ασφάλεια ζωής, το σενάριο αλλάζει ριζικά. Όταν ο κ. Γιάννης διατηρεί ασφαλιστικό σχέδιο ζωής, τότε ενεργοποιείται η κάλυψη και η ασφαλιστική εταιρεία παραχωρεί στην οικογένεια το ποσό της κάλυψης, ούτως ώστε το ποσό να καλύψει:

Α) την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων του κ. Γιάννη

Β) την κάλυψη εξόδων κηδείας ή ιατρικά έξοδα που είχαν παραμείνει

Γ) την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών

Δ) τη διατήρηση του τρόπου ζωής της οικογένειας όπως συνήθιζε να ζει προηγουμένως.

Με βάση τα πιο πάνω, και σύμφωνα με το πιο απλό παράδειγμα που σας έχουμε δώσει, μπορείτε να αντιληφθείτε ξεκάθαρα πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η ύπαρξη ασφαλιστικής κάλυψης για μια οικογένεια!

Βρείτε την ECA Insurance και την ασφαλιστικό σύμβουλο Ελισάβετ Μιχαήλ στο τηλέφωνο 99 059460. Το γραφείο εξυπηρετεί όλη την Κύπρο, ενώ αυτές τις μέρες η εξυπηρέτηση γίνεται εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου για την ασφάλεια όλων μας, ενώ βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας.

Facebook: www.facebook.com/eca.insurance
Instagram: @eca_insurance