03/04/2020 13:59

Η ‘ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens’ αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για απαντήσεις πολιτών για τον covid19

H IBM προσφέρει τη λύση ” ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens” για να επιταχύνει με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την άμεση απόκριση σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον COVID-19. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με οργανισμούς και φορείς από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Φινλανδία και άλλες χώρες από όλο τον κόσμο για την υλοποίησή της.

`Oπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, η IΒΜ ανακοίνωσε διεθνώς τη δωρεάν διάθεση της πλατφόρμας ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens μέσω του ΙΒΜ public cloud για ένα διάστημα τουλάχιστον 90 ημερών.

Η πλατφόρμα IBM Watson Assistant for Citizens συνδυάζει τις δυνατότητες του Watson Assistant, τις τεχνολογίες Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Τομέας Έρευνας της IBM καθώς και τις κορυφαίες τεχνολογίες αναζήτησης με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης της λύσης IBM Watson Discovery για να επιταχύνει την απόκριση σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον COVID-19.

Ο Rob Thomas, Επικεφαλής του Τομέα Data & AI της ΙΒΜ εξηγεί πως πλέον η IBM θέτει τη μακρόχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία της στην παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για την αξιοποίηση των τεχνολογιών Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας αλλά και άλλων προηγμένων τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει ο COVID-19.

Η λύση Watson Assistant for Citizens επεξεργάζεται δεδομένα τόσο από εξωτερικές πηγές, όπως κατευθυντήριες οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Παθήσεων στις ΗΠΑ, όσο και από τοπικές πηγές, όπως ιστοσελίδες των αρμόδιων εθνικών φορέων μιας χώρας για να παρέχει αρτιότερη πληροφόρηση στους πολίτες.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου ήδη γίνεται χρήση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, από την τοπική Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ουαλίας, το Υπουργείο Υγείας της Πολωνίας και της Τσεχίας, και από ιατρικά και ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ.

Η IBM προσφέρει τη λύση Watson Assistant for Citizens δωρεάν για τουλάχιστον 90 ημέρες ενώ βοηθά στην αρχική εγκατάσταση, η οποία ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε λίγες μέρες. Η αρχική λύση διατίθεται στα αγγλικά και τα ισπανικά, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί και σε 13 ακόμη γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Η βασική προσφορά περιλαμβάνει πρόσβαση σε 15 προ-εκπαιδευμένα θέματα συζήτησης γύρω από τον κορωνοϊό. Ο Watson Assistant έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το θέμα συζήτησης, με βάση την πληροφορία, που λαμβάνει και αντίστοιχα να επιλέγει τη σωστή ροή διαλόγου ώστε να ανταποκρίνεται κατάλληλα.

Επίσης, οι επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν σε συνεργασία με την IBM να συμπεριλάβουν, πέραν της βασική λύσης επιπλέον πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές και να την ενσωματώσουν με τα συστήματα ERP που διαθέτουν.

ΚΥΠΕ

Tags: