01/04/2020 19:27

Κορωνοϊός – Βρετανία: Μεγαλώνει η τραγική λίστα – 563 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Με τους 563 νέους θανάτους, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στη χώρα, ο συνολικός αριθμός στη Βρετανία ανέβηκε στους 2.352

Άλλοι 563 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στους 2.352.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νεκρών στη χώρα, από την ημέρα που ξεκίνησαν να καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στα συγκεκριμένα στοιχεία, περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που πέθαναν στα νοσοκομεία και όχι εκείνοι που απεβίωσαν στα σπίτια τους, ωστόσο είχαν διαγνωστεί με τον ιό.

Χθες, ο συνολικός αριθμός νεκρών ήταν 1.789.

Νωρίτερα το μεσημέρι, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον είχε επιβεβαιώσει πως στη χώρα της, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 16 το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας στους 76.

Στην Ουαλία, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 29, φτάνοντας στους 98.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έγιναν επίσης 9.793 τεστ σήμερα, με τα 4.324 να βγαίνουν θετικά.

Σημειώνεται πως ένας Βρετανός υπήκοος συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, ωστόσο δεν έχει συμπεριληφθεί σρην επίσημη λίστα νεκρών της χώρας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Tags: