26/03/2020 15:15

Πυρά «Ανεξάρτητων» κατά βουλής –  Άφησαν την Άννα Θεολόγου εκτός – Αναφορές σε συζητήσεις τύπου «διαδικτυακού καφενέ»

«Εδώ και λίγες ημέρες γίνεται επιλεκτική εξωκοινοβουλευτική συζήτηση των προτεινόμενων νομοσχεδίων της Κυβέρνησης μέσω Skype αποκλείοντας την κοινοβουλευτική αντιπρόσωπο του κινήματος των Ανεξάρτητων από όποια συμμετοχή με σκοπό να κατευθυνθεί η συζήτηση στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών που πάλι θέλουν να ξελασπώσουν τις τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων», καταγγέλλει το Κίνημα με ανακοίνωσή του .

Σημειώνοντας ότι οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για την δημόσια υγεία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Ανεξάρτητοι συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες η Δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και να περιφρονούνται στο όνομα του ιού.

Η όποια απόφαση της Βουλής των αντιπροσώπων αύριο για να εγκρίνει ακόμα μια κρατική ενίσχυση των Τραπεζών με την μορφή κρατικών εγγυήσεων ύψους δυο δις ευρώ, θα πρέπει να έχει την δημοκρατική και αντιπροσωπευτική νομιμοποίηση για να μπορέσει να είναι νόμιμη, σημειώνουν οι Ανακοίνωση.

Σφοδρή καταγγελία – Συζητήσεις τύπου «διαδικτυακού καφενέ»

«Εδώ και λίγες ημέρες γίνεται επιλεκτική εξωκοινοβουλευτική συζήτηση των προτεινόμενων νομοσχεδίων της Κυβέρνησης μέσω Skype αποκλείοντας την κοινοβουλευτική αντιπρόσωπο του κινήματος των Ανεξάρτητων από όποια συμμετοχή με σκοπό να κατευθυνθεί η συζήτηση στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών που πάλι θέλουν να ξελασπώσουν τις τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων. Ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει συζήτηση οποιουδήποτε νομοσχεδίου στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής και όχι συζητήσεις τύπου «διαδικτυακού καφενέ» με όσους επιλέγει ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση», καταγγέλλει το Κίνημα.

Το Κίνημα απαιτεί να τηρηθεί το Σύνταγμα, οι νόμοι και ο κανονισμός της Βουλής για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά του Κράτους. Ήδη ο φορολογούμενος πληρώνει άλλες κρατικές εγγυήσεις για τον Συνεργατισμό που όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση δεν θα στοίχιζαν πέραν ορισμένων εκατομμυρίων και όμως για τον πρώτο χρόνο της δωδεκαετούς εγγύηση  η Ελληνική Τράπεζα απαιτεί το ποσό των 65 εκατομμυρίων.

«Μπορεί τώρα να έχετε την δύναμη και τους τρόπους να πνίξετε την φωνή μας, να περιορίζετε ετσιθελικά κάθε αντίθετη άποψη, όμως να είστε σίγουροι ο κόσμος ακούει και κρίνει και σύντομα θα σας υποχρεώσει να μας ακούσετε.

Το κράτος δεν μπορεί να εισπράττει φόρους από τον πολίτη για να πληρώνει δυο εγγυήσεις δισσεκατομμυριων προς τις τράπεζες αλλά θα πρέπει να μεριμνά για την δημόσια ασφάλεια, υγεία και κοινωνική ευημερία των πολιτών του και κυρίως δεν μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά που πληρώνει ο κόσμος στις κοινωνικές ασφαλίσεις για να έχει μια σύνταξη για να ενισχύει τις τράπεζες.

Κύριοι τηρήστε το Σύνταγμα και τους νόμους και σταματάτε να κρύβεστε πίσω από τον ιό για να ενισχύετε τις επενδύσεις σας», καταλήγει η σαφώς έντονη ανακοίνωση των Ανεξάρτητων.

 

Tags: