26/03/2020 12:10

Νοσηλευτές και μαίες παρόντες στις δύσκολες στιγμές

Oι νοσηλευτές και οι μαίες δηλώνουν παρόντες στις δύσκολες στιγμές, που βιώνει ο τόπος, σε αυτή την άνιση μάχη που έχει να αντιμετωπίσει και στην οποία βάλλεται το Σύστημα Υγείας της χώρας, λέει το ΔΣ του ΠΑΣΥΝΜ. Προσθέτει ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες.

«Ο ΠΑΣΥΝΜ εντός των επόμενων ημερών θα εξαγγείλει μέτρα στήριξης των μελών του στον αγώνα για επιβίωση και παροχή ποιοτικής φροντίδας με ασφάλεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Σε αυτόν τον σκληρό αγώνα για την αναχαίτιση της αλυσίδας μετάδοσης και τη φραγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού, οι Νοσηλευτές και οι Μαίες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Σε αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών τους ως νοσηλευτές και μαίες, ως οικογένεια ως συμπαραστάτες» λέει ο ΠΑΣΥΝΜ.

Προσθέτει ότι νοσηλευτές και μαίες δηλώνουν παρών και μάχονται 24ώρες το 24ωρο με θυσίες, μετρώντας απώλειες, εναντίον ενός αόρατου και επικίνδυνου εχθρού που όμως «δεν είναι ανίκητος».

Λέει τέλος ότι οι έπαινοι ανήκουν στους απανταχού νοσηλευτές και μαίες, που «με αυτοθυσία παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες με περιορισμένο προστατευτικό εξοπλισμό και με συνεχή κίνδυνο για τη δική τους υγεία», ενώ προτρέπει τον κόσμο να μείνει σπίτι για την προστασία της υγείας όλων.

ΚΥΠΕ

Tags: