24/03/2020 13:58

Τρομακτική προειδοποίηση ΠΟΥ: Ίσως οι ΗΠΑ το νέο επίκεντρο της επιδημίας

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού επιταχύνεται και ο ΠΟΥ περιμένει πολλά περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους. Το 40% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να τρομοκρατεί όλη την υφήλιο. Ο ΠΟΥ άρχισε να τον χαρακτηρίσει πανδημία. Οι ΗΠΑ (όπως και η Βρετανία που μόλις χθες αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα) άργησαν επίσης να αντιδράσουν. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν… πολύ χαλαρός στην αρχή. Και ίσως αυτή τη χαλαρότητα, να την πληρώσει η χώρα του. Αυτή που υπόσχεται να κάνει μεγάλη ξανά.

Η Ιταλία έχει μετατραπεί σε «σημείο μηδέν» της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό. Έχει ξεπεράσει σε θανάτους ακόμη και την Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πορεία του Covid-19. Ο ΠΟΥ «είδε» αχτίδα ελπίδας στη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων αλλά ακόμη είναι «πολύ, πολύ νωρίς» για να μπορεί κανείς να πει ότι ο εφιάλτης της γειτονικής χώρας φτάνει στο τέλος του.

Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τα σημερινά 334.981 κρούσματα και τους 14.510 θανάτους, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Θα γίνουν οι ΗΠΑ νέα Ιταλία;

Ίσως όμως το μεγάλο πρόβλημα να μην είναι η Ιταλία. Κατά τον ΠΟΥ ίσως οι ΗΠΑ να γίνουν το επόμενο επίκεντρο της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαπίστωσε «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Όταν η εκπρόσωπος του Οργανισμού ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν το νέο επίκεντρο της επιδημίας, η απάντησή της «πάγωσε» τους πάντες: «Αυτή την στιγμή διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

«Οι ΗΠΑ έχουν μία μεγάλη έκρηξη, μία έκρηξη που ενισχύεται σε ένταση», πρόσθεσε. Τις τελευταίες 24 ώρες, το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από αυτά, το 40% αφορά τις ΗΠΑ, είπε η Χάρις.

Πηγή: newsit.gr – Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: