23/03/2020 20:16

Τεστ κιτ για κορωνοϊό μέσα σε 2,5 ώρες ανέπτυξε τουρκική εταιρεία, σύμφωνα με ΜΜΕ

Τεστ κιτ για κορωνοϊό μέσα σε 2.5 ώρες ανέπτυξε εταιρεία βιοτεχνολογίας στο Κοτζάελι Τουρκίας σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Για να προλάβουν τις παραγγελίες που προέρχονται από πάνω από δέκα χώρες τις Ευρώπης δουλεύουν νυχθημερόν. Αυτή τη στιγμή έχουν τη δυνατότητα παραγωγής 500 χιλιάδεων τεστ κιτ την εβδομάδα.

Εξάλλου, η απομόμωνη στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό μπορεί να συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμη, δήλωσε ο Δήμαρχος Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ ανέφερε πως “μπορεί να εφαρμοστεί και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας”. Κάλεσε όλους να πάρουν την διαδικασία στα σοβαρά, προσθέτοντας ότι έχει διαπιστώσει πως σε διάφορες περιοχές της Κων/πολη και της Τουρκίας παρατηρείται παραβίαση. “Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε υπομονή”, ανέφερε.

Σκυλιά άρχισαν να τρώνε το ένα το άλλο από πείνα λόγω κορωνοϊού στα Άδανα

Σκυλιά άρχισαν να τρώνε το ένα το άλλο σε καταφύγιο στην Κοζάνη των Αδάνων επειδή έμειναν νηστικά λόγω κρονοϊού. Μετά που οι  εικόνες ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Κοζάνης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα. Συνεργεία του δήμου κινητοποιήθηκαν αμέσως πηγαίνοντας φαγητό στα σκυλιά.

Πάντως, αντιδράσεις προκάλεσε η αναπαράσταση της εκτέλεσης του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές με τη μορφή κινουμένων σχεδίων στην τουρκική κρατική τηλεόραση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μέσω τηλεόρασης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η ‘εκπαίδευση εξ αποστάσεως’ ξεκίνησε μέσω τηλεόρασης σήμερα στην Τουρκία για τους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. “Δεν υπήρχε κανένας παιδαγωγός όταν ετοιμαζόταν αυτό το μάθημα;”, έγραφαν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτυρόμενοι.

Ουρές έξω από τις τράπεζες έπειτα από μείωση των ωραρίων λόγω κορωνοϊού

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τις τράπεζες μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι το νέο ωράριο των τραπεζών θα ξεκινά από τις 12.00 και θα ολοκληρώνεται στις 17.00. Παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων και τις απαγορεύσεις, και οι ηλικιωμένοι στήθηκαν στις ουρές έξω από τις τράπεζες. Στο Εσκίσεχιρ ανακοινώθηκε ότι οι υπάλληλοι των τραπεζών δεν θα εξυπηρετούν τα άτομα πάνω των 65 ετών.

Tags: