23/03/2020 11:35

#StayHome #StaySafe

5 επώνυμοι κύπριοι μας θυμίζουν ότι οι μέρες που διανύουμε είναι μια αφορμή για μια εσωτερική «βουτιά», ώστε να βρούμε την ψυχική μας ηρεμία, την ίδια στιγμή όμως, μέσα από απλά πράγματα, μπορούμε να περιποιηθούμε και τον εαυτό μας. Ας μην τον παραμελήσουμε, ας τον φροντίσουμε σε όλα τα επίπεδα!

Κωνστάντια Δημητριάδου, Director – PR & Media expert στην Cal Creative Communication

Στην πολυτέλεια του σπιτιού. Στην πολυτέλεια του να ξυπνάς μαζί με αυτούς που αγαπάς. Επιβεβλημένα. Ναι, δυστυχώς όχι από επιλογή, αν και αντιλαμβάνομαι περισσότερο από ποτέ τις μέρες που διανύουμε, ότι θα έπρεπε να το κάναμε συχνότερα και με πλήρη επιλογή. Να που συνέβη όμως -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και ξαφνικά πατήσαμε pause. Ξαφνικά μπορέσαμε. Ποιοι; Εμείς! Που δεν μπορούσαμε. Κι όμως μπορέσαμε! Και τώρα που μπορέσαμε, τι κάνουμε; Ας επενδύσουμε λίγο παραπάνω σε όσα μετρούν αληθινά. Ας επανεκτιμήσουμε τις ζεστές αγκαλιές, τα φιλιά και τα ανέμελα ταξίδια. Ας δώσουμε αξία στα μικρά. Ας περιποιηθούμε τα λουλούδια στον κήπο, ας περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας. Ας διαβάσουμε πολύ και ας μαγειρέψουμε για τα παιδιά μας. Ας καθαρίσουμε την αύρα μας στην ησυχία του σπιτιού μας. Αν ανοίξουμε τα παράθυρα να μπει ο ήλιος, ας ανταλλάξουμε στο τηλέφωνο λόγια αγάπης με φίλους και ας ακούσουμε τις πιο αγαπημένες μας μουσικές. Ας αναζητήσουμε το φως μέσα μας και ας περιμένουμε με υπομονή να έρθουν ξανά οι μέρες του φωτός. Γιατί θα έρθουν. Και μέχρι τότε μπορούμε να τις υποδεχτούμε ως καλύτεροι άνθρωποι.

Yiannis Michael, Ψυχολόγος – Βιοσυντονιστής

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι τα σοφά λόγια του Μπλεζ Πασκάλ: «Όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας ξεπηδούν από την αδυναμία του ανθρώπου να καθίσει ήσυχος μόνος του σε ένα δωμάτιο». Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να μείνετε σπίτι για να γνωρίσετε καλυτέρα τον εαυτό σας. Πιστεύω ότι είναι σπουδαία ευκαιρία για τον κάθε ένα από εμάς να επενδύσει στην προσωπική του ανάπτυξη. Διαβάστε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει παραλύσει από φόβο, εσείς επιλέξτε να εξελιχθείτε σαν άνθρωποι, γονείς, σύζυγοι και επαγγελματίες. Μην ξεχνάτε ότι η κάθε κρίση δημιουργεί και μεγάλες ευκαιρίες.

Φλωρεντία Χαραλάμπους, Beautician & Makeup Artist στο «Florentia Makeup Artist Workshop»

Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ανθρωπότητας. Ζούμε στο αβέβαιο για το αύριο. Ζούμε στη «διαταγή» του #stayhome, #staysafe.

Έχουμε κληθεί να μείνουμε στο σπίτι έτσι ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Σίγουρα για όλους μας είναι πολύ δύσκολο, όμως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να βρούμε όλα τα θετικά της όλης κατάστασης.

Ας αξιοποιήσουμε όλον αυτό το χρόνο που έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πράγματα που πριν λίγες μέρες στη καθημερινότητά μας αδυνατούσαμε να πράξουμε γιατί… δεν είχε αρκετές ώρες η ημέρα. Αν έχουμε παιδιά στο σπίτι ας κάνουμε πράγματα μαζί τους, να συζητήσουμε, να μαγειρέψουμε, να παίξουμε, να κάνουμε δημιουργικά πράγματα. Μπορούμε να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο το οποίο το αφήσαμε ξεχασμένο στο ράφι μέχρι να έρθουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Να δούμε την αγαπημένη μας σειρά που αφήσαμε επεισόδια πίσω. Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Να μας περιποιηθούμε, να μας φροντίσουμε, να γυμναστούμε. Να μιλήσουμε με φίλους που δυστυχώς καθημερινά σκεφτόμαστε αλλά μέναμε μέχρι εκεί. Να κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελά σαν να μην υπάρχει αύριο. Και όταν έρθει εκείνο το αύριο θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο… το χρωστάμε άλλωστε σε όλους αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για το καλό όλων μας.

#stayhome

#stayhealthy

#stayhappy

Ξένια Θεοδώρου, Event Designer & Director στο Inspired Family Fun

Όσο περίεργο κι’ αν ακούγεται, για μένα, αυτό το διάλειμμα είναι ένα «δώρο» αφού τα τελευταία χρόνια το μόνο που άκουγα τον εαυτό μου να αναζητά είναι χρόνο, ξεκούραση, παύση. Με έγνοια πάντα τα παιδιά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πραγματικότητα, γιατί όλο αυτό είναι δύσκολο κυρίως για τα παιδιά! Από τη μια μέρα στην άλλη έχασαν τη ρουτίνα τους, τους φίλους τους, τις αγαπημένες τους δραστηριότητες και βλέπουν γονείς αγχωμένους, προβληματισμένους να ακούνε με αγωνία όλη μέρα στις ειδήσεις πόσοι νεκροί, πόσα κρούσματα…

Ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις και ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο μας για να:

  • Ξεκουραστούμε.
  • Απολαύσουμε τις οικογένειές μας, να ακούσουμε τα παιδιά μας να μιλάνε, να τραγουδάνε, να ρωτάνε…
  • Να διαβάσουμε όλα αυτά τα υπέροχα βιβλία που δεν είχαμε χρόνο να διαβάσουμε.
  • Να χορέψουμε με τα παιδιά μας.
  • Να απολαύσουμε ένα ωραίο μπάνιο.
  • Να περπατήσουμε στην υπέροχη φύση.
  • Να αναπνεύσουμε.
  • Να γυμναστούμε φυσικά.
  • Να μαγειρέψουμε, να περιποιηθούμε τους δικούς μας με ένα ωραίο φαγητό, ένα ωραίο γλυκό.
  • Να μιλήσουμε διαδικτυακά με τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο.

Είμαι αισιόδοξη ότι όλο αυτό θα περάσει σύντομα! Το πιο σημαντικό όμως θεωρώ πως είναι η επανεκκίνηση. Ας φιλτράρουμε τη ζωή μας και ας αφήσουμε τις δραστηριότητες που δεν μας είναι απαραίτητες, τους ανθρώπους που δεν μας είναι απαραίτητοι, τα έξοδα που δεν μας είναι απαραίτητα, το συνεχή προγραμματισμό για όλα… κι ας κάνουμε επιλογές, συνειδητές, πραγματικές, από καρδιάς! Άλλωστε, όπως είπε ο Καζαντζάκης:

«όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια, μην φοβάστε, όλα θα πάνε καλά!».

Νίκη Κωνσταντίνου, Beautician στο Essence of Beauty by Niki Constantinou

Covid-19. Ένας αόρατος εχθρός που τις τελευταίες μέρες έχει εισβάλει στις ζωές όλων μας και άλλαξε πρωτόγνωρα την καθημερινότητά μας. Μένουμε σπίτι λοιπόν, περνάμε πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μας -κάτι που τόσο πολύ είχαμε ανάγκη- και φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και την υγεία του δέρματός μας αφού έτσι θα γεμίσουμε το χρόνο μας και η ψυχολογία μας θα ανέβει. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε τα εξής:

* Ελαφριά συχνή απολέπιση για ανανέωση των κυττάρων η οποία βοηθά στο να επανέλθει η φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας.

* Μάσκα προσώπου 2-3 φορές την εβδομάδα για βαθιά ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος.

* Εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά, Βιταμίνη C και Ε αλλά και καροτενοειδή όπως καρότα και ντομάτες αφού φιλτράρουν το μπλε φως που παράγεται από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών (smartphones, tablets) και η υπερέκθεσή τους σε αυτό σχηματίζει ελεύθερες ρίζες.

Cheap Website Traffic