23/03/2020 15:06

Δείτε τις αρχές που πρέπει να τηρούνται για αντιμετώπιση κινδύνων κυβερνοασφάλειας στο σπίτι

Σε ενδεχόμενες προκλήσεις στην ασφάλεια των διαδικτυακών δεδομένων κατά την εργασία από το σπίτι και στις αναγκαίες αρχές που πρέπει να ακολουθούνται για προστασία, αναφέρθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Κυβερνοασφάλειας της Cyta, μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

Όπως αναφέρθηκε από τους εμπειρογνώμονες της Cyta, οι περίοδοι μεγάλων κοινωνικών αλλαγών δίνουν χώρο σε επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες της κοινωνίας σε συνδυασμό με τις νέες συνθήκες εργασίας που υιοθετούν εσπευσμένα οι εταιρίες για το προσωπικό τους.  Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, όπως αναφέρθηκε, που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Τα πρόσφατα μέτρα που επιβάλλουν όλοι να παραμείνουμε στο σπίτι για την ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων, έχουν αυξήσει ραγδαία τη διαδικτυακή μας παρουσία. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να διασφαλίσουμε ότι και τα προσωπικά μας δεδομένα θα παραμείνουν ασφαλή», αναφέρεται από την Cyta.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Διαχείρισης Κυβερνοασφάλειας της Cyta, συμβουλεύει του χρήστες:
•            Να έχουν εγκατεστημένο αντιϊκό λογισμό (antivirus software) και το ενημερώνουν τακτικά.
•            Να εγκαθιστούν έγκαιρα τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και των λογισμικών που χρησιμοποιούν.
•            Να μην επισκέπτονται ιστοσελίδες που στέλνουν άγνωστα άτομα ή προωθούνται μέσω κοινωνικών δικτύων.
•            Να μην απαντούν σε emails που ζητούν προσωπικές πληροφορίες (phishing emails) και να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία για την προέλευση των οποίων δεν είναι απόλυτα βέβαιοι.
•            Να φροντίζουν να προστατεύουν τους υπολογιστές τους με ισχυρούς κωδικούς, τουλάχιστον 12 χαρακτήρων χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων.
•            Να προστατεύουν το οικιακό ασύρματο δίκτυό τους με ισχυρό κωδικό.
•            Να μην μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής με τρίτους.
•            Να επικοινωνούν άμεσα με τον παροχέα διαδικτύου τους, σε περίπτωση που παρατηρήσουν οτιδήποτε ύποπτο που μπορεί να συνιστά κακόβουλη δραστηριότητα (malicious activity) ή απάτη.

Τονίζεται ότι η ασφάλεια αφορά τον κάθε ένα και κάθε μία από εμάς και η  συνεργασία όλων είναι απαραίτητη.

Cheap Website Traffic