21/03/2020 09:50

Επαναπατρίστηκαν τα ξημερώματα 164 πρόσωπα που βρίσκονταν στη Βρετανία

Επαναπατρίστηκαν τα ξημερώματα στην Κύπρο 164 πρόσωπα που βρίσκονταν αποκλεισμένα στη Βρετανία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης που επέλεξε η Κυπριακή Δημοκρατία για 14 μέρες.

Τα 164 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση της Aegean από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «στις 3:45 το πρωί έφτασε στη Λάρνακα η πρώτη πτήση επαναπατρισμού από το Λονδίνο. 164 άτομα που ήταν στις λίστες του Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται στην πατρίδα μας. #ΘαΤαΚαταφερουμε».

Σημειώνεται ότι με τις προγραμματισμένες πτήσεις που έφτασαν στην Κύπρο χθες Παρασκευή, επαναπατρίστηκαν συνολικά 421 πρόσωπα.

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα δύο ακόμα ναυλωμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέροντας 439 πρόσωπα.

Οπως ανέφερε χθες βράδυ στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ο Υπουργός Μεταφορών, δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί πτήσεις από την Ελλάδα για μεταφορά επιβατών αφού αναμένεται να εξακριβωθεί πρώτα ο αριθμός των Κυπρίων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση για να επιστρέψουν στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 3 τα ξημερώματα τίθεται σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

ΚΥΠΕ

Tags: