18/03/2020 11:04

“Στόχος η επαναλειτουργία των κλινικών του ΓΝ Πάφου το συντομότερο δυνατό”

O Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστος Νικολάου ανέφερε πως στόχος τους είναι η άμεση επαναλειτουργία των κλινικών του ΓΝ Πάφου το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ συνέστησε ψυχραιμία, αναφέροντας πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και σημειώνοντας πως οι προσπάθειες τους επικεντρώνονται στο να ανοιχθούν όλες οι κλινικές του ΓΝ Πάφου, προκειμένου να δέχονται στους ασθενείς, της Επαρχίας Πάφου.

Πρόσθεσε πως το ΓΝ Πάφου είναι κλειστό, ωστόσο λειτουργεί το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Θαλασσαιμίας του ΓΝ Πάφου .

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως συνεχίζεται η δειγματοληψία που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και στις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Πάφου. Εκτίμησε ωστόσο, πως τα δείγματα λαμβάνονται κατά προτεραιότητα και συγκεντρωτικά.

Επεσήμανε ακόμη, πως στις κλινικές του ΓΝ Πάφου στις οποίες εντοπίστηκαν θετικά δείγματα κορωνοϊού , δηλαδή στην ΜΕΘ και στην Παθολογική κλινική, τις προηγούμενες μέρες, γίνονται διπλές απολυμάνσεις, σημειώνοντας πως δίδεται μεγάλη προσοχή στους χώρους που κινήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σε σχέση με τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝ Πάφου και μετά την λήψη της δειγματολοψίας διαγνωστούν ως αρνητικοί και περάσουν από την διαδικασία τότε θα λάβουν τα εξιτήρια τους για να απολυμανθεί εκ νέου όλο το Νοσοκομείο Πάφου και να επαναλειτουργήσει.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού ανέφερε ωστόσο πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

ΚΥΠΕ

Tags: