18/03/2020 17:30

Ερντογάν: Με τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή τη δυσκολία

Με τις αποφάσεις που θα πάρουμε εδώ θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την δυσκολία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν τη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο προεδρικό για τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι ευθύνες έχει και το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας. Όπως είπε αμέσως μετά θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις για νέα μέτρα.

Στην δήλωσή του πριν την έναρξη της σύσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχουν εφαρμόσει μέτρα σταδιακά για τον έλεγχο της επιδημίας και θα συνεχίσουν να τα εφαρμόζουν. “Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να έχουμε τον έλεγχο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις, προσθέτοντας ότι ασφαλώς δεν είναι εύκολο να συνεχίσει να γυρίζει ο τροχός της βιομηχανίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το κράτος έχει καθήκοντα γι’ αυτό αλλά ευθύνες έχει και ο ιδιωτικός τομέας. “Πρώτα ο Αλλάχ με τα μέτρα που θα αποφασίσουμε σήμερα εδώ θα περάσουμε μαζί αυτή την δυσκολία”. “Πιστεύω ότι με υπομονή και προσευχή θα ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως αν τις επόμενες βδομάδες γίνει καλή διαχείριση θα υπάρξει καλύτερη εικόνα από εκείνη που ελπίζουν.

ΚΥΠΕ

Tags: