17/03/2020 17:48

Σύσταση κατά ταξιδιών για όλους τους Βρετανούς επί 30 ημέρες

Ταξιδιωτική σύσταση προς όλους τους Βρετανούς να αποφεύγουν όλα τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό για 30 ημέρες, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Ράαμπ, οι «ταχέως μεταβαλλόμενες διεθνείς περιστάσεις» επιβάλλουν αλλαγές στην επίσημη ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office.

Η σύσταση έχει άμεση ισχύ και θα επανεξεταστεί πριν τη λήξη των 30 ημερών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όποιους ακόμα σκέφτονται να ταξιδέψουν «να είναι ρεαλιστές αναφορικά με το επίπεδο της αναταραχής που είναι διατεθειμένοι και ικανοί να αντέξουν και να λάβουν αποφάσεις υπό το φως των πρωτοφανών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε».

Για την ώρα, πάντως, το Foreign Office δεν συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν επί βρετανικού εδάφους.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 10.000 Βρετανοί μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούσαν να τεθούν σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα επιδεινώνεται η κρίση από την επιδημία του κορωνοϊού.

Το σχέδιο, με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Broadshare, καταρτίζεται εδώ και εβδομάδες και είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Τζόνσον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: