16/03/2020 16:33

Αναστολή πληρωμών των δόσεων σε τραπεζικά δάνεια και των εκποιήσεων, ζητά το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις

Διάταγμα αναστολής πληρωμών των δόσεων σε τραπεζικά δάνεια από επηρεαζόμενους εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν και τα άλλα μέτρα, καθώς και αναστολή όλων των εξαγγελθέντων εκποιήσεων για ένα χρόνο, ζητά να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Σε ανακοίνωση του, το Κίνημα αναφέρει ότι «ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τα μέτρα, τα οποία εξήγγειλε η Κυβέρνηση, και αφορούν την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με την παραχώρηση ειδικής άδειας απουσίας από την εργασίας τους και πληρωμής μέρους του μισθού τους».

«Δυστυχώς δεν ακούσαμε παρά την προσδοκία και εκκλήσεις μας, μέτρα στήριξης των δανειοληπτών και μιας μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας οι οποίοι ζουν τον εφιάλτη των εκποιήσεων. Εργαζόμενοι θα μένουν στο σπίτι υπό περιορισμό , οι μισθοί θα μειωθούν, κάποιοι θα παίρνουν μόνο το ανεργιακό εισόδημα, δάνεια θα μείνουν απλήρωτα και ενώ οι τράπεζες θα στηριχτούν για ακόμα μια φορά, οι δανειολήπτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δόσεις τους. Ήδη δάνεια τα οποία έχουν αναδιαρθρωθεί ή έχουν ενταχθεί στο ΕΣΤΙΑ δεν μπορούν να έχουν καθυστερημένες δόσεις», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Tags: