15/03/2020 17:33

Καλά στην υγεία τους οι οκτώ ασθενείς με κορωνοϊο που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Καλά στην υγεία τους είναι οι οκτώ ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, οι οκτώ επιβεβαιωμένοι με κορωνοϊό ασθενείς, που νοσηλεύονται εκεί, είναι καλά στην υγεία τους, η κατάσταση τους βελτιώνεται καθημερινά και η νοσηλεία τους είναι προληπτική αφού τα συμπτώματα τους είναι ήπια.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή λειτούργησε στους υπόγειους χώρους του Νοσοκομείου Αμμοχώστου το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής στο οποίο θα γίνονται προκαταρκτικές εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού και θα λαμβάνονται δείγματα.

Το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με ραντεβού, ενώ το βράδυ θα ανοίγει σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αφού όμως πρώτα οι ασθενείς επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό 1420.

Εν τω μεταξύ εκτός από την Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, έχει επίσης εκκενωθεί ολόκληρο το νοσηλευτήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυναμικότητα 120 περίπου κλινών, για να φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί, ασθενείς με κορωνοϊό.

Η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύουν ασθενείς, όμως έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ούτως ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Ακόμα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών καθώς και το Χειρουργείο λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά, ενώ όσοι από τους ασθενείς δεν χρειάζονται περίθαλψη, εξετάζονται επί τόπου και παίρνουν εξιτήριο.

Ωστόσο οι ασθενείς που χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία μεταφέρονται σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της περιοχής, ενώ τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται, με οδηγίες του Υπουργείου, σε άλλη ιδιωτική κλινική κοντά στο Νοσοκομείο.

ΚΥΠΕ

Tags: