15/03/2020 14:56

Ιδού και τα μέτρα για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου!

Μέτρα για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανακοίνωσε ο ΟΚΥΠΥ. Τα μέτρα αποφασίστηκαν αφού αξιολογήθηκαν τα δεδομένα σε συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου παραμένει κλειστό και η απολύμανση των χώρων συνεχίζεται.

Επίσης, συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού και όλων των ασθενών που ευρίσκονταν εντός των μονάδων του νοσοκομείου, που τυχόν να ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή ή τον επισκέπτη του.

Το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου.

Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου. Χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνονται μόνο σε επείγοντα περιστατικά για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Οποιοσδήποτε ασθενής (που δεν έχει ήδη εισέλθει στο νοσοκομείο) χρίζει άμεσης θεραπείας θα παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ευχαριστεί για μια φορά τους επαγγελματίες υγείας για την αφοσίωσή τους και καλεί όλους όπως αποφεύγουν δηλώσεις ή ισχυρισμούς που επιτείνουν την ανησυχία και προκαλούν σύγχυση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags: