14/03/2020 17:26

Ποια τα οικονομικά μέτρα που προτείνει η Άννα Θεολόγου και θα ήθελε να εξαγγείλει ο Πρόεδρος;

Οικονομικά μέτρα τα οποία θα έπρεπε να εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα η βουλεύτρια του κινήματος “Ανεξάρτητοι” Άννα θεολόγου.

Όπως επισημαίνει, προτεραιότητα έπρεπε να δοθεί στις εξής κατηγορίες:

1) αναστολή δόσεων δανείων σε όλους ανεξαιρέτως, σε φυσικά πρόσωπα και σε επιχειρήσεις χωρίς επιβολή τόκων
2) αναστολή πλειστηριασμών
3) κάλυψη μισθών γονέων που μένουν σπίτι λόγω παιδιών
4) κάλυψη μισθών εργαζόμενων που επηρεάζονται από ακυρώσεις δραστηριοτήτων και διαφόρων εκδηλώσεων πολιτιστικών και άλλων
5) κάλυψη μισθών εργαζόμενων στο λιανικό εμπόριο εκτός από συγκεκριμένες επιχειρήσεις πρώτων ειδών ανάγκης που προφανώς δεν επηρεάζονται από την μειωμένη κατανάλωση
6) κάλυψη μισθών εργαζόμενων στον τομέα των υπηρεσιών που επηρεάζονται άμεσα όπως ο τομέας του τουρισμού και των μεταφορών
7) κάλυψη μισθών εργαζόμενων στον πρωτογενή τομέα που επηρεάζονται από μειωμένη ζήτηση προϊόντων εξαιρουμένων των επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Επίσης η κα. Θεολόγου θεωρεί ότι έπρεπε να δοθούν διευκρινίσεις και στα εξής ζητήματα:

1) Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να καλύψει τους μισθούς στους εργαζόμενους όπως τους ανάφερα εχτές, τότε όλοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τα έξοδα τους, είτε είναι φορολογίες είτε είναι ενοίκια.
2) Ο σκοπος είναι να κυκλοφορεί το χρήμα, για να καλυψει τους μισθούς το κράτος θα πρέπει να εισπράξει φορολογιες άρα εξακολουθεί ο πολίτης να έχει τα ίδια εισοδήματα που είχε και πριν την κρίση δαπανώντας όσα θα δαπανούσε πριν την κρίση. Η χρηματική ένεση πρέπει να εισχωρήσει σε φλέβα και η φλέβα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι μισθοί.
3) Η αναστολή δανειακών δόσεων δεν αφορά μόνο εργαζόμενους αλλά και εργοδότες και αυτοεργοδοτουμενους που ναι θα βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στις υποχρεωσεις τους άρα ναι πρέπει να ανασταλούν και να παγώσουν οι τοκοι. Ομοίως να ανασταλούν πλειστηριασμοί μέχρι πλήρους αποκατάστασης των εισοδηματικών δεδομένων.

Όσο αφορά τον τρόπο εξεύρεσης των απαραίτητων χρηματικών πόρων, η βουλευτής παραθέτει τέσσερις “αποτελεσματικούς” τρόπους όπως τους χαρακτηρίζει:

1) θα δώσει η ΕΕ ως στήριξη σε όλα τα κράτη για αυτό ακριβώς τον λόγο
2) μπορούν να γίνουν περικοπές από αλλά κονδύλια και να χρησιμοποιηθούν τα πλεονάσματα του κράτους
3) το ΤΚΑ μπορεί να καλύψει την άδεια ασθένειας
4) μέσω των απαραίτητων φορολογικών υποχρεώσεων και δαπανών σε ΓεΣΥ και κοινωνικές ασφαλίσεις.

Η κ. Θεολόγου τονίζει την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης από τον κάθε ένα από μας, ούτως ώστε ενωμένοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις δραματικές συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα μας.

 

Tags: