14/03/2020 17:17

ΟΕΛΜΕΚ: ‘Αψυχολόγητη και ανεύθυνη’ η απόφαση Υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς

Η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτηρίζει αψυχολόγητη, ανεύθυνη και προκλητική την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες.

Όπως αναφέρει “η απόφαση αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και του Υπουργείου Υγείας για αυτοπεριορισμό όλων ενόψει του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας της συγκεκριμένης πανδημίας. Τέτοια απόφαση είναι πρωτοφανής αφού δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα που λαμβάνει το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων”, σημειώνει.

Προσθέτει πως “ενώ αυτή την ώρα επιβάλλεται η εντατικοποίηση και διεύρυνση των αυστηρών μέτρων σε όλους τους τομείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, το ΥΠΠΑΝ, δυστυχώς, αυτοαναιρείται αφού μόλις την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης αναφορικά με την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού”.

Για την οργάνωσή μας τονίζουμε ότι εκείνο που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα κρίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το ΥΠΠΑΝ να αποσύρει την εγκύκλιό του και να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ
.
Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει εκτάκτως αύριο Κυριακή, για ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη απόφασης, όπως αναφέρεται.

Tags:
Cheap Website Traffic