14/03/2020 16:13

Ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ απέστειλε εισηγήσεις στον Πρόεδρο και τον Υπουργό Παιδείας για αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανακοίνωσε ότι απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας προτάσεις του ΚΣ ΕΔΕΚ που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην στήριξη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μαθητών και εκπαιδευτικών στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η πανδημία.

Η ΕΔΕΚ εισηγείται όπως οι εταιρείες και η δημόσια υπηρεσία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ευέλικτο ωράριο, εργασία από το σπίτι για τους γονείς που πρέπει να μείνουν με τα παιδιά τους, αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων.

Προτείνει ακόμα οικονομική στήριξη αυτοτελώς εργαζομένων με διευθετήσεις για τις φορολογικές, δανειακές ή και άλλες προς τις κρατικές υπηρεσίες υποχρεώσεις τους, οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Επίσης μείωση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων και μέρος του μισθού τους να καλύπτεται από το ταμείο ανεργιακού επιδόματος, ώστε να μην έχουν μείωση στις απολαβές τους και να μην υπάρξει καμία μείωση μισθού, κανένας τερματισμός απολαβών, καμία απόλυση.

Η βδομάδα 16-22/3 να αξιοποιηθεί για να απολυμανθούν τα σχολεία και να εκπαιδευτεί το βοηθητικό προσωπικό για το νέο τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τους κανόνες προσωπικής υγιεινής για μακροπρόθεσμη προστασία και να διαμορφωθεί άμεσα πρόγραμμα από το ΥΠΠΑΝ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της αποκεντρωμένης επαγγελματικής μάθησης με την στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι μαθητές θα πρέπει να ενημερωθούν πως θα αξιολογηθεί η εργασία που θα κάνουν γι’ αυτό το διάστημα από το σπίτι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: