14/03/2020 11:32

Κραυγή αγωνίας από έναν επαγγελματία Υγείας στην Κύπρο μετά το διάγγελμα Αναστασιάδη

Σας παραθέτουμε αυτούσιο για να δούμε το ζήτημα από τα μάτια ενός νοσηλευτή:

“Κύριε Υπουργέ και κύριοι Βουλευτές οι Νοσηλευτές μπήκαν στη πρώτη γραμμή και δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν αλλά από ότι φαίνεται μας στείλατε να πολεμήσουμε με νεροπίστολα.

Ελλείψεις σε μασκες και η απαντήση των υπεύθυνων: εν χρειάζεται εννα μπεις μέσα στο δωμάτιο του ύποπτου κρούσματος να πιάσεις μια θερμοκρασία και να βγεις.

Ελλείψεις σε στολές : εν πειράζει εν χρειάζεται είναι αρνητικό το ύποπτο κρούσμα. Κλείσατε τα σχολεία για πρόληψη αλλά δεν πρόβλεψατε ότι οι Νοσηλευτές δεν μπορούν να κρατήσουν στο σπίτι τα ίδια τους τα παιδιά και να τα προφυλάξουν από την έκθεση στον ιό, αλλά και πάλι δεν πειράζει, θα μας πείτε το ξέρατε όταν γίνατε Νοσηλευτές.

Ελλείψεις σε προσωπικό και διπλοβάρδιες χωρίς μέρα ανάπαυσης από το ήδη κουρασμένο προσωπικό λόγω της υποστελέχωσης των τελευταίων ετών : απάντηση των αρμοδίων μα θα πληρώνουμε την υπερωρία, λες και τα 30 ευρώ μπορούν να αντικατάστησουν τις χαμένες ώρες από την θαλπωρή του σπιτιού και τις λίγες στιγμές μαζί με την οικογένεια.

Οδηγίες αλαλούμ από τις διοίκησεις οι οποίες παραβιάζουν εγκεκριμένα πρωτοκόλλα αλλά δεν τιμωρείτε κανείς: και παλι θα μου πείτε εχέτε πλανο. Ε που είναι? Οι Νοσηλευτές ως επαγγελματίες υγείας θα να είναι εκεί στη πρώτη γραμμή όχι γιατί το θέλετε εσείς αλλά για να μπορούν να κοιτάζουν ύστερα στα μάτια αυτούς που μας εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, την υγεία τους.

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι του ΟΚΥπΥ, κύριοι Βουλευτές οι Νοσηλευτές μπορεί να δουλεύουν σαν μηχανές αλλά δεν είναι, για αυτό αν θέλετε πραγματικά να πετύχει το εγχείρημα αυτό προστατεύσετε μας για να προστατεύσουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη”.

Χρίστος Χριστοδούλου Νοσηλευτής – ταμίας ΠΑΣΥΝΟ