13/03/2020 12:27

Σαρανταπέντε εξυπηρετήσεις Πυροσβεστικής λόγω καιρού

Από τις 56 ειδικές εξυπηρετήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 06.00 χθες το πρωί ως και τις επτά και μισή σήμερα, οι 45 αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως τους σφοδρούς ανέμους.  Συνολικά η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 73 κλήσεις για βοήθεια ,16 πυρκαγιές , 56 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Συγκεκριμένα στη Λευκωσία κλήθηκε η ΠΥ για μετακίνηση δέντρου από οικία, στη Λεμεσό η Υπηρεσία δέκτηκε 30 κλήσεις οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν πτώσεις / μετακινήσεις δέντρων.

Χθες το πρωί η ΠΥ συνέδραμε στην κατάσβεση φωτιάς σε όχημα στην Τσάδα που φαίνεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη. Εξάλλου χθες βράδυ φωτιά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε σκόπιμη καύση από ανήλικους που περιφέρονταν στην περιοχή.

Τα ξημερώματα η ΠΥ δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο στην Ανθούπολη. Από τη φωτιά το υποστατικό υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα όχημα, ένα δωμάτιο της οικίας με τον εξοπλισμό του που εφαπτόταν στης αποθήκης  και το γκαράζ διπλανής οικίας.  Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν εντός της ημέρας.

Tags: