09/03/2020 09:13

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνομίλησε με Σαρλ Μισιέλ ενόψει της συνάντησης του με τον Ερντογάν

Για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Μεταναστευτικό ενημέρωσε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ ενόψει της σημερινής συνάντησης του κ. Μισιέλ, στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρεται ότι  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον κ. Μισιέλ το Μεταναστευτικό και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από πλευράς του, ο κ. Μισιέλ διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον κ. Ερντογάν.

Στο μεταξύ, σε άλλη του γραπτή ανακοίνωση, ο κ. Κούσιος ανακοίνωσε χθες την αποστολή μιας πλήρους αντιδιαδηλωτικής ομάδας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου στην Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από 22 άτομα και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags: