04/03/2020 17:23

ΠΣΕΜ: Το Υπ. Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τις αντιδράσεις των μαθητών για τις εξετάσεις ανά 4μηνο

Η ΠΣΕΜ θεωρεί ότι το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τις αντιδράσεις των μαθητών για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αφού δεν την έχει καλέσει σε διάλογο, παρόλες τις δεσμεύσεις που είχε κάνει στη συνάντηση τους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συμβολική δράση που πραγματοποίησε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, η ΠΣΕΜ καλεί έστω και τώρα το Υπουργείο Παιδείας να την προσκαλέσει σε συνάντηση, ώστε να καταθέσει τις απόψεις της.

Καλεί, επίσης, όλους τους μαθητές να συστρατευθούν με την ΠΣΕΜ, ώστε να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, που όπως αναφέρει, «αποδεδειγμένα πλέον οδήγησε σε αύξηση της πίεσης, του άγχους, της βαθμοθηρίας και της παραπαιδείας».

Σημειώνει πως η ίδια συνεχίζει τον αγώνα της, ενώ σήμερα προχώρησε σήμερα σε συμβολική δράση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε αφισοκόλληση έξω από τα Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και εξατάξια Γυμνάσια σε όλη την Κύπρο για να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, τοποθέτησε φυλλάδιο σε μορφή εξώδικου προστίμου στα αυτοκίνητα των καθηγητών με στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν για την πίεση και το άγχος που ενισχύεται με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και να τους καλέσουν να συστρατευθούν με τους μαθητές στον αγώνα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Tags: