24/02/2020 12:31

Τεχνικό πρόβλημα στην ΑΗΚ αύξησε λογαριασμούς στο ρεύμα – Ποιοι επηρεάστηκαν και πώς θα γίνει διόρθωση

Αναστάτωση σε μια μερίδα των οικιακών καταναλωτών προκάλεσαν οι τελευταίοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτοί ήταν σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με τους προηγούμενους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν καταναλωτές, ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που παρέλαβαν από την ΑΗΚ ήταν αρκετά αυξημένος, καθώς σε αυτόν καταγραφόταν πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση από την συνηθισμένη, η οποία ωστόσο δεν δικαιολογείτο. Μάλιστα, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, στο λογαριασμό παρουσιαζόταν κατανάλωση μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ζητήσαμε από την εκπρόσωπο της ΑΗΚ να μας εξηγήσει για ποιο λόγο καταγράφηκε αυξημένη κατανάλωση στους τελευταίους λογαριασμούς του ρεύματος των οικιακών καταναλωτών.

Μιλώντας στην Αλήθεια, η κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε ότι δεν έχει αλλάξει η τιμή της κιλοβατώρας, ούτε έχει επιβληθεί κάποια αύξηση. Ο λόγος που παρουσιάστηκε αυτή η αύξηση σε ορισμένους λογαριασμούς και όχι σε όλους, είπε, οφειλόταν σε ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο λογισμικό της ΑΗΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να χρεωθούν με καθ’ υπολογισμό και όχι με την ακριβή κατανάλωση. Έτσι οι λογαριασμοί ορισμένων καταναλωτών παρουσιάζονται αυξημένοι, σημείωσε.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταναλωτής έχει παράπονο, πρόσθεσε, θα μπορεί να το υποβάλει σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης της ΑΗΚ, θα γίνει έλεγχος της κατανάλωσης και θα του αφαιρεθεί η πρόσθετη κατανάλωση που εκαλείτο να πληρώσει.

Όσοι πάλι δεν υποβάλουν παράπονο και πληρώσουν το αυξημένο ποσό, θα επωφεληθούν μειωμένης κατανάλωσης στους επόμενους τους λογαριασμούς. «Η ΑΗΚ δεν πρόκειται να επωφεληθεί σε καμιά περίπτωση από το τεχνικό αυτό πρόβλημα που προέκυψε», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ

Tags: