24/02/2020 16:45

Εξοπλισμό σε δημόσια νοσηλευτήρια δώρισε η οργάνωση Cans for Kids

Σε δωρεά πέντε οθονών παρακολούθησης (monitors) για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων προχώρησε η οργάνωση Cans for Kids,οι οποίες θα αξιοποιηθούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το Κέντρο Θαλασσαιμίας, τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται,  η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, του Αν. Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Κυριάκου Γεωργίου και Διευθυντών Τμημάτων/Κλινικών του ΟΚΥπΥ.

Ευχαριστώντας την οργάνωση Cans for Kids για την προσφορά της, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της Οργάνωσης προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις σχεδόν 300 χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν στα 30 χρόνια ζωής της Οργάνωσης για την αγορά εξοπλισμού για χρήση από τις Κλινικές του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Τόσο η σημερινή δωρεά όσο και οι προηγούμενες είναι η απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία ενισχύει τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Πολιτείας για τη διασφάλιση παροχής των απαραίτητων θεραπειών στους ασθενείς που το χρειάζονται, είπε ο Υπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πέντε monitors που δόθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να επωφεληθούν τα παιδιά και οι πάσχοντες συμπολίτες μας.

Η Πρόεδρος της Cans for Kids, Ρόζη Χαραλάμπους, είπε ότι η Οργάνωση προχώρησε στη δωρεά των πέντε μηχανημάτων σε άλλα νοσοκομεία, ώστε τα παιδιά που διαμένουν σε άλλες πόλεις, να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται για τη θεραπεία τους, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία που συχνά προκαλείται από τη μεταφορά τους στην Λευκωσία.

Στόχος της Οργάνωσης, υπογράμμισε η κ. Χαραλάμπους, είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες και μέσα από την ανακύκλωση τενεκεδένιων κουτιών να προσφέρεται εξοπλισμός στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, προστατεύοντας την ίδια ώρα το περιβάλλον, καταλήγει τέλος η ανακοίνωση.