21/02/2020 20:01

Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο 44χρονος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκης

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου παραπέμφθηκε σήμερα  44χρονος   για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα διεπράχθησαν  το 2015 που η ανήλικη ήταν τότε 10 ετών. Η υπόθεση εναντίον του 44χρονου είχε καταχωρηθεί και σήμερα παραπέμφθηκε  σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου στις 18 Μαρτίου του 2020.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση για την εξέταση της υπόθεσης , μέχρι την ημερομηνία έναρξης της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου. Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας και Κακοποίησης  στην Οικογένεια του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η Αστυνομία αναφέρει πως τα “Παιδιά πλέον  σπάζουν την σιωπή τους και δίνουν φωνή στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων .“

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας  κατά το έτος 2019 διερευνήθηκαν 210 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων  από την ειδική ομάδα του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας και Κακοποίησης  στην Οικογένεια του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Αντίστοιχος αριθμός για το έτος 2018 ήταν 165 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων , ενώ για το έτος 2017 ο αντίστοιχος αριθμός καταγγελιών  ανήλθε σε 138 .

Σε αυτό, συνεχίζει σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου Αστυνομίας,  σε αυτό συνέβαλε  η θεματική προσέγγιση του θέματος, οι νέες διαδικασίες που υιοθετήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς και η εξειδίκευση της Αστυνομίας Κύπρου με έμπειρους ανακριτές στα πλαίσια υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας .

Tags: