21/02/2020 13:21

Η Αστυνομία εξετάζει το σενάριο ο νέος ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην Αγία Νάπα να είναι ο «εγκέφαλος»

Ενώπιον του Δικαστηρίου για προσωποκράτηση οδηγείται σήμερα ο νέος ύποπτος στην υπόθεση της επίθεσης της Αγίας Νάπας. Πρόκειται, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, για κατάδικο σοβαρού εγκλήματος που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, και ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να πρόκειται για τον εγκέφαλο της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης για την ασφαλή μεταφορά παιδιών νηπιαγωγείου με λεωφορείο σε κατάλληλα παιδικά καθίσματα, και ερωτηθείς σχετικά με τις έρευνες για την απόπειρα δολοφονίας από κουκουλοφόρο σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα, είπε ότι είναι γεγονός πως έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο αργά το βράδυ προς ξημερώματα σήμερα.

Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα για να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησης ώστε να διευκολυνθούν οι ανακρίσεις σε σχέση με τη διερεύνηση του σοβαρού αυτού συμβάντος που έχει λάβει χώρα στην Αγία Νάπα πριν λίγες μέρες.

Ο Αρχηγός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. «Οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την οποιαδήποτε μορφή παρανομίας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα Αστυνομίας και κοινού με τη πληροφόρηση που έχουμε και με την καλή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους των ανακριτών», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ύποπτο που συνελήφθη χθες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, βρισκόταν στις φυλακές ως κατάδικος για σοβαρότατη υπόθεση, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για τον εγκέφαλο της υπόθεσης, είπε: «Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο, διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένης και αυτής της εκδοχής».

Έρευνες για το ποδόσφαιρο

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις των ερευνών στο ποδόσφαιρο, είπε πως χθες έχει οδηγηθεί μια υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και έχουν οδηγηθεί δύο πρόσωπα στο Κακουργιοδικείο. Πρόσθεσε πως οι εξετάσεις συνεχίζονται και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διερευνηθούν και άλλες παράμετροι, καθώς διερευνώνται και άλλες υποθέσεις από την Αστυνομία στη βάση πληροφοριών και καταγγελιών που καταφθάνουν στην Αστυνομία.

Η προσπάθεια της Αστυνομίας, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι να συνεχίσει τις έρευνες για να οδηγηθούν και άλλα πρόσωπα ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Είμαστε στο μέσο της διαδικασίας, και πάλι θα επικαλεστώ τη βοήθεια του κοινού που δίνει πληροφορίες. Θεωρώ ότι με την έναρξη αυτού του κύκλου των ανακρίσεων και την προσπάθεια που καταβάλλεται και από πλευράς κράτους, από πλευράς Κυβέρνησης, για να παταχθεί το φαινόμενο της χειραγώγησης των αγώνων, και με τη συνεργασία όλων, θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και σε αυτό τον τομέα», είπε.

Σε ερώτηση για τις έρευνες σχετικά με τον φάκελο των ισπανικών αρχών ο οποίος βρίσκεται στη Γενική Εισαγγελία, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως και αυτή η περίπτωση βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακρίσεων. Ανέφερε, επικαλούμενος και τις δηλώσεις χθες του Γενικού Εισαγγελέα, ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση. «Αναμένουμε συνάντηση των ανακριτών με τη Νομική Υπηρεσία έτσι ώστε να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες για το πώς προχωρούμε περαιτέρω», κατέληξε.