20/02/2020 12:15

Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Οι υποχρεώσεις που τους «φόρτωσε» η βασίλισσα μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν

Είχαμε μείνει στις συζητήσεις επί συζητήσεων κατά πόσο θα μπορούν να να κάνουν εμπορική χρήση του τίτλου Sussex Royal.

Το παλάτι μόλις δημοσίευσε ένα δελτίο τίπου που περιέχει ένα σωρό πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη μετάβαση του ζεύγους από πριγκιπικά μέλη σε κοινούς θνητούς, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας κατά την οποία επισημοποιείται το #Megxit.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η επίσημη μετάβαση ξεκινά στις 31 Μαρτίου, όπως και ένα είδος ετήσιας «αξιολόγησης», κατευθυνόμενης από το παλάτι. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, δηλαδή γαλαζοαίματοι να θέλουν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη βασιλική ζωή, αυτή η περίοδος αξιολόγησης έχει ανατεθεί στους Sussexes για να σιγουρέψει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα είναι λειτουργικές και για τις δύο πλευρές.

Υποχρεώσεις και χρήση των βασιλικών τίτλων

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του πριγκιπικού ζεύγους να χαράξει τη δική του ανεξάρτητη πορεία, μείζον ζήτημα αποτελεί το κατά πόσο θα διατηρήσουν τους βασιλικούς τους τίτλους. Κατά το δελτίο τύπου του παλατιού λοιπόν, δεν τους χάνουν, απλώς δε θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν ενεργά όταν προωθούν εαυτούς ή τις ανεξάρτητες επαγγελματικές τους προσπάθειες. Θα συνεχίσουν να είναι γνωστοί ως ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, όπως επίσης δεν θα τους αφαιρεθούν ούτε οι πρόσθετοι τίτλοι τους: Κόμης και Κοντέσα του Dumbarton και Βαρόνος και Βαρόνη Kilkeel. Ο Πρίγκιπας Harry εξακολουθεί να παραμένει έκτος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, γενικότερα η κατάσταση του ζευγαριού σχετικά με τη σειρά προτεραιότητας παραμένει αμετάβλητη. Για την ώρα όμως, οι συζητήσεις για τη χρήση της λέξης «βασιλικός» στη μετέπειτα εμπορική επωνυμία τους βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί απολύτως τίποτα.

Καθορισμένες υποχρεώσεις και επερχόμενες βασιλικές δεσμεύσεις

Η επίσημη ημερομηνία «μετάβασής» τους στη νέα ζωή είναι προγραμματισμένη για την 31η Μαρτίου, οπότε το ζευγάρι έχει ακόμη μια «στοίβα» βασιλικών υποχρεώσεων που καλείται να εκπληρώσει μέχρι τότε. Το παλάτι υποχρεώνει τον Harry να δώσει το παρών στα βραβεία Endeavour Fund, στο μουσικό φεστιβάλ Mountbatten, στα εγκαίνια του νέου μουσείου Silverstone Experience, καθώς και στην επανεγγραφή της επιτυχίας του Jon Bon Jovi «Unbroken» σε υποστήριξη του Ιδρύματος Games Invictus.

Η Meghan, αντίστοιχα, αναμένεται να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια εκδήλωση που θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου. Τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα θα επισκεφθούν το Westminster Abbey στις 9 Μαρτίου για την ημέρα της Κοινοπολιτείας προς υποστήριξη της βασίλισσας, όπως επίσης δεν πρέπει να λείψουν ούτε από τα επερχόμενα Invictus Games το Μάιο.

Μόλις ξεκινήσει και επισήμως η περίοδος της μετάβασης των Sussexes σε κοινούς θνητούς, το ζευγάρι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες-στελέχη του. Ο Harry αναμένεται να προωθήσει περαιτέρω θέματα που αφορούν στην ευημερία των στρατιωτικών και των γυναικών, τον αθλητισμό για την κοινωνική ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση για τον ιό HIV. Για τη Meghan, η δουλειά της θα συνεχίσει να υπογραμμίζει την ενδυνάμωση των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την εκπαίδευση.

Επόμενη ανακοίνωση φιλανθρωπίας και μελλοντική εκπροσώπηση

Επειδή ο Χάρι και ο Μέγκαν δε θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι της βασίλισσας και της βρετανικής ηγεμονίας σε βασιλικά καθήκοντα, δε χρειάζονται το μέχρι πρότινος γραφείο τους στο παλάτι του Buckingham. Στο μέλλον, απλώς θα εκπροσωπούνται από το προσωπικό των ιδρυμάτων στα οποία εμπλέκονται. Παράλληλα, οι δυο τους θα εργαστούν ενεργά για τη δημιουργία και μετέπειτα λειτουργία μιας νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης, για την οποία λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Μαζί, μέσω των καθορισμένων υποχρεώσεών τους και του μη κερδοσκοπικού έργου τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα εξακολουθήσουν να προωθούν και να προσπαθούν να ευαισυητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με την Κοινοπολιτεία, την κοινωμία, την ενδυνάμωση της νεολαίας και την ψυχική υγεία.

Πηγή: marieclaire.gr

Tags: