20/02/2020 17:59

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε έναν ανέντιμο συμβιβασμό

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί συμβιβασμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωση το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα διαχρονικά τηρεί στάση έντιμης συνεννόησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. «Είναι όμως επίσης διαχρονικά και πάντοτε ανέτοιμη για ένα ανατολίτικο παζάρι και έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό», τόνισε.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη διαμόρφωση συνεννοήσεων δικαίου και λογικής στην περιοχή και την ενδυνάμωση των σχέσεών της με τους παραδοσιακούς και ιστορικούς της συμμάχους, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τις αραβικές χώρες, το Ισραήλ.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο East Mediterranean gas forum και στον αγωγό EastMed,
σημειώνοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποτελέσει είσοδο και κόμβο για διαμετακόμιση ενέργειας.

Ο Νίκος Δένδιας, πρόσθεσε, επίσης ότι η Ελλάδα συζητά με όλες τις όμορες χώρες θέματα που αφορούν την ΑΟΖ ενώ αναφορικά με τη Λιβύη σημείωσε ότι επιδίωξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η επικράτηση μιας κατάστασης που να επαναφέρει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. «Μειοψηφία του ενός είναι η Τουρκία, δεν είμαστε εμείς», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Tags: