18/02/2020 12:31

Τοποθέτηση ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα για ισπανικό δημοσίευμα για τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Έκπληξη εκφράζει η ΑΕΚ από χθεσινό δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για προσυνεννοημένους αγώνες στην Κύπρο.

«Είναι με μεγάλη έκπληξη που παρακολουθούμε την αναδημοσίευση στον κυπριακό διαδικτυακό αθλητικό τύπο ισπανικού δημοσιεύματος, στο οποίο γίνεται αναφορά σε παιγνίδια της ομάδας μας και πρώην ποδοσφαιριστή μας. Με απόλυτο σεβασμό στις έννομες διαδικασίες της κάθε χώρας δηλώνουμε απερίφραστα ότι το Σωματείο μας δεν προτίθεται να εμπλακεί σε δημόσια συζήτηση επί των εγειρόμενων ζητημάτων», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «είμαστε στην διάθεση των διωκτικών αρχών, στο ενδεχόμενο που η παροχή της συνδρομής μας στην εξιχνίαση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης που δύναται να έχει διαπραχθεί από τον οποιοδήποτε, κριθεί απαραίτητη».

ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με χθεσινό ισπανικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι «παρατηρούμε αναδημοσίευση δημοσιευμάτων από την Ισπανία, τα οποία αναφέρουν και/ ή εμπλέκουν και το όνομα της ομάδας μας σε προσυνεννοημένους αγώνες».

«Εν πρώτοις σημειώνουμε και τονίζουμε ότι η ομάδα μας ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες δραστηριότητες. Περαιτέρω επειδή οι πράξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αποτελούν και ποινικά κολάσιμες πράξεις καλούμε όλους να είναι προσεκτικοί τόσο στη πρωτογενή δημοσίευση όσο και στην αναπαραγωγή τέτοιων δημοσιευμάτων, τα οποία καθόσον αφορούν την ομάδα μας αποτελούν ψευδή και συκοφαντικά, τα οποία ασφαλώς και την θίγουν και μειώνουν το όνομά της σε Κύπρο και Ευρώπη. Ως εκ τούτου επιφυλάσσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας για να κινηθούμε νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν ή αναπαράγουν ψευδή και/ή κακόβουλα και/ δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την ομάδα μας», προσθέτει.

Το ΑΠΟΕΛ υπενθυμίζει ότι το πρωτάθλημα του 2017-2018 κατακτήθηκε στο 88’ λεπτό του τελευταίου αγώνα της ποδοσφαιρικής περιόδου για όσους το έχουν ξεχάσει.

Απόλλωνας

Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Λεμεσού, σε ανακοίνωση του σε σχέση με δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, το οποίο φαίνεται να κάνει αναφορά και στην ομάδα της Λεμεσού, αναφέρει ότι «μόνο γέλιο προκαλούν τέτοιοι ισχυρισμοί».

«Η Ομάδα μας ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας και προς τούτο, ευθέως, θέτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση της Ομοσπονδίας, της Αστυνομίας και της ΟΥΕΦΑ ή και οποιουδήποτε άλλου για μια σοβαρή διερεύνηση του όλου θέματος. Μέχρι τότε, θα συμβουλεύαμε όλους, όπως μην αναπαράγουν γελοιοδέστατα ψεύδη, σε σχέση τουλάχιστον με την Ομάδα μας, η οποία με πράξεις και όχι με λόγια, προωθεί το τίμιο παιγνίδι και την εξυγίανση του Κυπριακού ποδοσφαίρου εδώ και πολλά χρόνια», καταλήγει.