16/02/2020 16:21

Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας από Δευτέρα

Σε εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών ή ανυψωτικών καθισμάτων από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων προχωρεί η Αστυνομία από αύριο Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, δίνοντας συνέχεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων. Η  παγκύπρια εκστρατεία θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή, 1η Μαρτίου, 2020.

Σκοπός της νέας αυτής εκστρατείας είναι, μέσω της αστυνόμευσης αλλά και μέσω των ενημερωτικών δράσεων της Αστυνομίας, να επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και στην πρόσδεση των παιδιών σε παιδικά καθίσματα.

Η ανάλυση των στοιχείων από την εξέταση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων για την προστασία τους σε περίπτωση τροχαίας σύγκρουσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, την τριετία 2016 – 2018, δύο στους τρεις οδηγούς και επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη ασφαλείας αναμφίβολα παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Το ίδιο κρίσιμη για την προστασία των παιδιών που επιβαίνουν σε οχήματα είναι και η χρήση παιδικών καθισμάτων.

Η Αστυνομία ως εκ τούτου, επικεντρώνει τις προσπάθειές της για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δύο αυτών τροχαίων παραβάσεων. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των σοβαρών τραυματισμών και της απώλειας ζωών σε  τροχαίες συγκρούσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic