16/02/2020 18:55

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Βεργίνας

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Βεργίνας μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ότι η θέρμανση του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Σκαλιάς, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε ότι «σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γυμνάσιο Βεργίνας, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου και μέλη της ομάδας του και το Μαθητικό Συμβούλιο», με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την κεντρική θέρμανση του σχολείου.

Πρόσθεσε ότι «διεξήχθη μία γόνιμη και φιλική συζήτηση, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης και αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί η προγραμματισθείσα για αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους. Οι μαθητές καλούνται να προσέλθουν κανονικά αύριο στο σχολείο και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βεργίνας προνόησε όπως μην διεξαχθούν διαγωνίσματα».

Ερωτηθείς για το θέμα της κεντρικής θέρμανσης του σχολείου, ο κ. Σκαλιάς είπε ότι «εδώ και τρεις μέρες, ακόμα και σήμερα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Βεργίνας, συνεργείο και φαίνεται πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί στη ρίζα του», ενώ διαβεβαίωσε πως «αύριο η κεντρική θέρμανση θα λειτουργήσει κανονικά».

Εξάλλου ο Κώστας Κώστα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βεργίνας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που διήρκησε δύο περίπου ώρες, δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως η θέρμανση του Σχολείου θα βρίσκεται αύριο σε πλήρη λειτουργία και ως εκ τούτου, τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «μέλη του Συνδέσμου Γονέων θα βρίσκονται στο Σχολείο καθ` όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, έτσι ώστε σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της θέρμανσης, τα μαθήματα να διακοπούν αμέσως. Επίσης σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Βεργίνας έχει αποφασιστεί ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα διαγωνίσματα».

Σημείωσε επίσης ότι «κατά την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου στο Γυμνάσιο θα τεθούν ενώπιον του τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, για τα οποία είχαν δοθεί από τον περασμένο Οκτώβριο διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν, ωστόσο δεν έγινε τίποτε. Συγκεκριμένα τα προβλήματα αφορούν μεταξύ άλλων τη μόνωση του σχολείου, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, την περίφραξη του σχολείου και την ύπαρξη πολλών μετακινούμενων τμημάτων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κώστα είπε πως «το Γυμνάσιο Βεργίνας έχει φέτος 580 μαθητές και σύμφωνα με πληροφορίες του χρόνου θα είναι 622 με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών σε μία τάξη. Ακόμα φέτος υπάρχουν στο σχολείο 9 μετακινούμενα τμήματα και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως του χρόνου αυτά θα ανέλθουν στα έντεκα».

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας θα έχει συνάντηση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Βεργίνας.

Επίσης στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Λάρνακας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΚΥΠΕ

Tags: