16/02/2020 15:25

Αγωγή λιβέλλου κατά της εφημερίδας «Καθημερινή» από τον Γενικό Ελεγκτή

Οδηγίες στους δικηγόρους του για καταχώρηση αγωγής λιβέλλου εναντίον της εφημερίδας “Καθημερινή”, των εκδοτών και του διευθυντή της, δηλώνει ότι έδωσε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για το σημερινό άρθρο που υπογράφεται από τον Διευθυντή της, Ανδρέα Παράσχο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Μιχαηλίδη,  το άρθρο περιλαμβάνει απαράδεκτες, όπως αναφέρει, ύβρεις που αναγνώστες θα θεωρήσουν ότι στρέφονται κατά του προσώπου μου, όπως εθνικιστής, ρατσιστής, σωβινιστής, μισογύνης και μισάνθρωπος. Περιλαμβάνει, επίσης, προσβλητικά χαρακτηριστικά όπως «οδοστρωτήρας που δεν μετρά οτιδήποτε πλην του θριάμβου της αυθεντίας του, ούτε το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε καν τις προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών μας».

Ο Γενικός Ελεγκτής θεωρεί ότι “είναι σημαντικό ότι το άρθρο δημοσιεύεται αμέσως μετά την παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με εκδήλωση στην Λεμεσό, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά στελέχους της εφημερίδας «Καθημερινή», και στην οποία ενεπλάκησαν η εφημερίδα και η Επίτροπος Διοικήσεως”.

Tags: