15/02/2020 12:45

Επίδομα €204 ημερησίως λαμβάνει ο Δημήτρης Συλλούρης στην Αυστραλία

Επίδομα €204 την ημέρα, πλέον έξοδα διανυκτέρευσης και διαμονής παίρνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, για κάθε μέρα που βρίσκεται στην Αυστραλία, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ βουλευτές που τον συνοδεύουν παίρνουν επίδομα €170 την ημέρα πλέον έξοδα διανυκτέρευσης/διαμονής. Ο Πρόεδρος της Βουλής εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία κρατικών αξιωματούχων, ενώ οι βουλευτές στη δεύτερη.

Τα πιο πάνω επιδόματα αφορούν στην παραμονή σε Καμπέρα, Μελβούρνη και Σίδνεϊ, δηλαδή τις πόλεις που επισκέπτεται η κυπριακή αντιπροσωπεία.

Σημειώνεται πως κάποια από τα έξοδα καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Βουλή και τη Γερουσία της Αυστραλίας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Αυστραλία προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτήν -συνολικά εννέα βουλευτές (Νίκος Τορναρίτης, Ανδρέας Φακοντής, Ζαχαρίας Κουλίας, Ηλίας Μυριάνθους, Λίνος Παπαγιάννης, Αννίτα Δημητρίου, Κώστας Κώστα και Μαρίνος Μουσιούττας)- αλλά και του αριθμού των υπολοίπων συμμετεχόντων που συνολικά ανέρχονται στους 16-18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: €150.000 για το ταξίδι Συλλούρη-βουλευτών στην Αυστραλία

Η προηγούμενη κυπριακή επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποιίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις εκδηλώσεις που αφορούσαν στις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974. Ο κ. Νεοφύτου είχε επισκεφθεί το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, την Βρισβάνη και τη Μελβούρνη, συνοδευόμενος από λειτουργό της Βουλής, σε αντίθεση με την πολυμελή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τώρα την Αυστραλία.

Η προηγούμενη φορά πολυμελούς αντιπροσωπείας της κυπριακής Βουλής αφορούσε ταξίδι στην Κίνα και πραγματοποιήθηκε και πάλι υπό τον κ. Δημήτρη Συλλούρη. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4-12 Δεκεμβρίου 2019 και σε αυτό συμμετείχαν και οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Τ. Γεωργίου, Χριστάκης Τζιοβάνης, Γεώργιος Προκοπίου, Ηλίας Μυριάνθους και Μιχάλης Γιωργάλλας.

Συμμετείχαν επίσης τέσσερις λειτουργοί της Βουλής (περιλαμβανομένου του γενικού διευθυντή του Κοινοβουλίου), καθώς και επιχειρηματίες. Σε σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως «ήταν η πρώτη φορά που τόσο πολυμελής αντιπροσωπεία της Βουλής πραγματοποίησε επίσκεψη στο εξωτερικό, συνοδευόμενη και από επιχειρηματίες».

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ταξίδεψε για σκοπούς του Κοινοβουλίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Γενεύη, στο Στρασβούργο, στην Αθήνα, στη Σερβία, στο Καζακστάν, στη Σλοβενία και στην Πολωνία. Βάσος Βασιλείου

Πηγή: philenews.com

Tags: