13/02/2020 19:12

Προβαίνει «σε όλες τις ενέργειες» ο ΟΚΥπΥ για αντιμετώπιση προβλήματος με πληρωμές προμηθευτών φαρμάκων

Ο ΟΚΥπΥ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με τις πληρωμές προμηθευτών φαρμάκων  και αναλώσιμων ειδών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος» και σημειώνεται παράλληλα ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΟΚΥπΥ «επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με τις πληρωμές προμηθευτών φαρμάκων και αναλωσίμων ειδών με την πλήρη στήριξη και συνεργασία της Διεύθυνσης Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας».

Φωνάζουν οι προμηθευτές φαρμάκων – Απλήρωτοι για μήνες

«Οι σχετικές καθυστερήσεις, οφείλονται σε καθαρά τεχνικούς λόγους, και πιο συγκεκριμένα, στις διαδικασίες μετάβασης των υπηρεσιών αγορών και προμηθειών του Υπουργείου Υγείας στον ΟΚΥπΥ», προστίθεται.

Πρόκειται, διευκρινίζεται, «για περίπλοκη εργασία, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιηθεί, γι’ αυτό ο ΟΚΥπΥ, από σήμερα έχει αρχίσει την εξόφληση τιμολογίων».

Εκφράζεται παράλληλα η διαβεβαίωση ότι ο ΟΚΥπΥ «είναι προσηλωμένος στον στόχο, και θεωρεί πως οι προμηθευτές φαρμάκων, αλλά και όποιοι άλλοι εμπλεκόμενοι, είναι πολύτιμοι συνεργάτες του, στο μεγάλο έργο της αναβάθμισης των κρατικών υπηρεσιών υγείας της χώρας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic