12/02/2020 14:05

Ο Ερντογάν απειλεί να χτυπήσει παντού τις δυνάμεις Ασσαντ αν τους επιτεθούν

Η Τουρκία θα χτυπήσει τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσσαντ παντού στην περίπτωση που ο τουρκικός στρατός δεχτεί την παραμικρή επίθεση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι από τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσσαντ ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών έφτασε τους 14 και των τραυματιών τους 45. “Οι δυνάμεις του καθεστώτος (Άσσαντ) στο Ίντλιμπ που στηρίζονται από τη Ρωσία και οι στρατιώτες που στηρίζονται από το Ιράν συνεχώς κάνουν δολοφονίες”, δήλωσε και πρόσθεσε πως “ακόμη και αν όλοι κλείσουν τα μάτια τους και γυρίσουν την πλάτη τους, η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής σε αυτή την κατάσταση”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι αποφασισμένοι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να βγάλουν τις δυνάμεις Άσσαντ έξω από τις περιοχές που συμφωνήθηκε με το Μνημόνιο Σότσι, πίσω από τα τουρκικά παρατηρητήρια.

“Γι αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και στη στεριά και στον αέρα, χωρίς να διστάσουμε και χωρίς να χρονοτριβήσουμε”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Το διακηρύττω από εδώ ότι αυτή την περίοδο στην περίπτωση που υπάρξει και η παραμικρή επίθεση εναντίον των στρατιωτών μας είτε στα σημεία των παρατηρητηρίων είτε αλλού, θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος (Άσσαντ) παντού, χωρίς να περιοριστούμε στο Μνημόνιο Σότσι στο Ίντλιμπ”. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως πρέπει να ξέρουν πως όποιος επιτεθεί στην Τουρκία θα πληρώσει το τίμημα όχι μόνο στην περιοχή  της επίθεσης αλλά παντού.

Tags: