12/02/2020 09:48

Επιστολή ΠΣΕΜ στον Υπουργό Παιδείας για τη θέρμανση στα σχολεία

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας έστειλε η ΠΣΕΜ, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχουν ανάψει όλα τα σχολεία τις θερμάνσεις, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην επιστολή, ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου, η οποία κοινοποιήθηκε στον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, στον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και σε ΜΜΕ, η ΠΣΕΜ λέει ότι «τη στιγμή που υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα ορεινά σχολεία δεν έχουν ανοίξει καν λόγω της κακοκαιρίας παρατηρούμε ότι αρκετά σχολεία δεν έχουν ανάψει τις θερμάνσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις παγωμένες αίθουσες διδασκαλίας»

«Δυστυχώς, ενώ ως ΠΣΕΜ βλέπουμε να γίνεται συνεχώς επίκληση για ‘ίσες ευκαιρίες’ στην εκπαίδευση, διακηρύξεις για ανάπτυξη κλπ. παρατηρούμε ότι αυτές οι διακηρύξεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα» αναφέρεται.

Ζητά τέλος από το Υπουργείο να φροντίσει ώστε να ανάβουν οι θερμάνσεις, καθώς και να επιτρέπεται στους μαθητές να φοράνε φόρμες για την υπόλοιπη περίοδο του χειμώνα.

Το θέμα της θέρμανσης συζητήθηκε και κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βεργίνας, όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί προειδοποιητική μονόωρη αποχή από τα μαθήματα, την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, την 3η περίοδο μαθημάτων (9:20 – 10:05).

Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα με τη θέρμανση στο Σχολείο, οι Γονείς θα καλέσουν σε αποχή από τα μαθήματα καθόλη τη διάρκεια της ερχόμενης Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου, μέχρι την οριστική κι αμετάκλητη επίλυση του προβλήματος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: