10/02/2020 14:56

Συνελήφθη 18χρονος για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και κλοπιμαία τραπεζική πιστωτική κάρτα

 Στη σύλληψη 18χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας στην Λεμεσό, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και κλοπής χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό με τη χρήση κλοπιμαίας τραπεζικής πιστωτικής κάρτας.

Το αυτοκίνητο, αξίας 1000 ευρώ, κλάπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Παρασκευής με ξημερώματα Σαββάτου, 7-8 Φεβρουαρίου, ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών. Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και μία τραπεζική πιστωτική κάρτα του 32χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία το ίδιο βράδυ, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε καταστήματα στην Λεμεσό, για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 92, 67 ευρώ.

Ο 32χρονος κατήγγειλε την κλοπή του αυτοκινήτου και της πιστωτικής κάρτας του το πρωί του Σαββάτου και μετά από εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον υπόπτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου παρέμεναν άγνωστα. Την ίδια μέρα, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που ενδεχομένως να βοηθούσαν στην αναγνώριση και εντοπισμό του.

Στο πλαίσιο συλλογής πληροφοριών και διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία ότι το αναζητούμενο πρόσωπο είναι ο 18χρονος και αφού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του, αυτός συνελήφθη γύρω στις 4.00 το απόγευμα χθες Κυριακή, από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη. Της σύλληψής του προηγήθηκε το Σάββατο, ο εντοπισμός και του αυτοκινήτου που είχε κλαπεί.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη, ενώ ο 18χρονος ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.