10/02/2020 19:35

Κακοκαιρία «Κιάρα»: Πτήσεις τρόμου – Ούρλιαζαν και έκλαιγαν οι επιβάτες – Δείτε βίντεο

Ένα αεροπλάνο μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειωθεί στο Άμστερνταμ επέστρεψε στη Μαδρίτη – Άλλο ένα στο Λονδίνο προσγειώθηκε και αμέσως… απογειώθηκε ξανά, ενώ αεροσκάφος κατέγραψε σε χρόνο ρεκόρ την πτήση Νέα Υόρκη – Λονδίνο λόγω ισχυρών ανέμων

Πανικός επικράτησε σε πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air Europa όταν οι πιλότοι προσπάθησαν όχι μία, όχι δύο αλλά… πέντε φορές να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Σίπχολ στο Άμστερνταμ την ώρα που η κακοκαιρία «Κιάρα»… δρούσε ανενόχλητη.

Μία γυναίκα έχασε εντελώς την ψυχραιμία της κατά τη διαδικασία προσγείωσης με αποτέλεσμα να ουρλιάζει και να κλαίει, ενώ ο πιλότος μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης επέστρεψε στη Μαδρίτη από όπου και είχε αναχωρήσει.

Αεροπλάνο προσγειώθηκε… και απογειώθηκε ξανά στο Λονδίνο

Στο μεταξύ, σε μια άλλη περίπτωση που προκάλεσε τρόμο και ανησυχία στους επιβάτες, ένα αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου την Κυριακή, ωστόσο οι πολύ ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν, εξαιτίας της «καταιγίδας του αιώνα», όπως τη χαρακτήρισαν οι Βρετανοί, το σήκωσε ξανά στον αέρα!

Την προσπάθεια του συγκεκριμένου αεροσκάφους, που αναγνωρίστηκε σαν ένα Boeing 777 και… έκοψε αρκετές ανάσες, κατέγραψε το live-streaming κανάλι αεροπορικών πτήσεων, Big Jet TV.

Το βίντεο παρουσιάζει το αεροσκάφος να έχει πάρει πορεία για τον διάδρομο προσγείωσης, τους τροχούς να έχουν κατέβαι και να ακολουθεί μια ελαφρώς απότομη πορσγείωση, με το αεροπλάνο να πάλλεται από τον αέρα. Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί, το αεροσκάφος συνέχισε να κινείται και… απογειώθηκε ξανά, καθώς ο πιλότος έκρινε πως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Δείτε το φοβερό βίντεο

Πτήση ρεκόρ από Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε λόγω… ισχυρού αέρα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν πάνω από το Βόρειο Ατλαντικό και τη Μεγάλη Βρετανία έχουν τροφοδοτήσει τις ανεμογεννήτριες με ενέργεια ρεκόρ, έχουν όμως προκαλέσει προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο, έχουν αναβάλει ποδοσφαιρικούς αγώνες και… έφεραν ένα αεροσκάφος από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η πτήση 112 της British Airways ήταν η πιο γρήγορη υποηχητική πτήση στην ιστορία, καθώς έκανε την απόσταση σε 4 ώρες και 56 λεπτά, σύμφωνα με το Flight Radar24, από 6 ώρες και 55 λεπτά που είναι η κανονική διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το ίδιο δρομολόγιο κατείχε ένα Concorde, με πέντε ώρες και 13 λεπτά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα