10/02/2020 20:03

Η Δημοκρατική Παράταξη αντιμετωπίζει θετικά τις ανησυχίες για την ανέγερση πύργων στο Δήμο Εγκωμης

Η Δημοτική Ομάδα της Δημοκρατικής Παράταξης στο Δήμο Εγκωμης αντιμετωπίζει θετικά τις ανησυχίες της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών κατά της ανέγερσης δυο 17όροφων κτηρίων, ύψους 65 μέτρων, ως επίσης και ενός 12όροφου ξενοδοχείου, ύψους 45 μέτρων, εντός οικιστικής περιοχής της Έγκωμης.

Μάλιστα οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Παράταξης θα θέσουν το όλο ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου σε προσεχή του συνεδρία.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης αναφέρει ότι ο Πρόεδρός της, Μάριος Καρογιάν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών κατά της ανέγερσης των πύργων, οι οποίοι δημότες, “καταγγέλλουν ότι οι σχεδιαζόμενες αναπτύξεις δεν συνάδουν με το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας, το οποίο προνοεί την κατασκευή στο τεμάχιο του ξενοδοχείου οικοδομήματος μέχρι 4 ορόφων”.

Επίσης, “το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας προνοεί την κατασκευή μονό 6 ορόφων στο μισό τεμάχιο που εφάπτεται με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και 2 ορόφων στο άλλο μισό τεμάχιο που βρίσκεται εντός οικιστικής ζώνης”.

Τέλος, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών, υποστηρίζει ότι με τις συγκεκριμένες αναπτύξεις, “αλλοιώνεται ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του Δήμου Εγκωμης”.

Tags: